Все пропало: У Росії не вистачає грошей на розвиток космічних програм

Федеральна космічна програма Росії зіткнулася з дефіцитом фінансування, який складає 150 мільярдів рублів.

Про це російському агентству РИА Новости повідомило джерело в ракетно-космічній галузі, передають Патріоти України.

Корпорація "Роскосмос", яку нещодавно очолив одіозний Дмитро Рогозін, недоотримає в 2019 році 17 мільярдів рублів, в 2020 році - 52 мільярди рублів, у 2021 році – 75 мільярдів рублів. Таким чином, у РФ мають намір урізати фінансування деяких програм, а саме ФЦП "Розвиток космодромів" і Федеральної космічної програми до 2025 року. Загалом йдеться про брак приблизно 150 мільярдів рублів.
"Нестача коштів фінансування вже стає причиною затримок створення міжпланетних проектів, відтягує початок будівництва другої черги космодрому "Восточний" і розробку нової ракетно-космічної техніки", - пояснило джерело.
Чиновники мають намір запропонувати коригування вже найближчими місяцями.
Варто зазначити, що програму затвердили з бюджетом 1,4 трильйона рублів. При цьому спочатку сума вкладень становила 2,8 трильйона рублів.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...