"Все пропало!": У Росії потайки визнають обвал найважливішої, після нафто-газу, експортної позиції

Технологічне виснаження недонаддержави з кожним роком все більше дається взнаки, зокрема на висококонкурентному зовнішньому ринку. Москва вже не здатна утримати традиційні ринки. "Прикормлені" та "підмазані" ще з часів СРСР знайшли собі нові схеми.

Про це інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» на умовах анонімності повідомив представник Федеральної служби з ВТС РФ, передають Патріоти України.

Зокрема, за його інформацією, реальні обсяги збройного експорту РФ в 2016 р. становили не 15 млрд. дол., як офіційно повідомляла Федеральна служби з ВТС РФ, а лише трохи більше 13,5 млрд. дол.

Однак, визнав фахівець, результати збройного експорту за 2017 рік приголомшили відповідальних за цей напрям осіб – обсяги експорту ледве перевищили 8 млрд. дол. Крім того, він наголосив, що тенденція зниження збройного експорту продовжується – попередній аналіз портфелю замовлень свідчить, що в разі, якщо не відбудеться яких-небудь неочікуваних нині проривних подій, обсяги збройного експорту за 2018 рік не перевищать 7 млрд. дол.

Представник Федеральної служби з ВТС РФ пов’язує такий стан речей із технологічним виснаженням Росії, оскільки нині ключовим аспектом експорту є передача технологій виробництва, а також розміщення частини виробництва озброєнь та військової техніки на території країни-покупця.

Нагадаємо: Держдепартамент США визнав, що намагається відмовити деякі країни від угоди з Росією по зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400 і зазначив, що стосовно них можливі “відповідні заході”.

“Ми ведемо переговори з низкою країн, і ми приймемо відповідні заходи, коли прийдемо до вирішення”, – заявив на брифінгу високопоставлений американський дипломат, відповідаючи на питання журналістів, які заходи має намір вжити Вашингтон щодо Туреччини і Катару, які набувають або планують набути російські ЗРС.

Напередодні американський держдепартамент оголосив, що проти іноземних структур, які здійснюють великі угоди з оборонним сектором і розвідкою РФ, будуть застосовані санкції. Кінцева мета антиросійських санкцій – не допустити надходження важливих доходів в російський уряд.

Згідно з офіційною інформацією представник Федеральної служби з ВТС РФ, протягом останніх 11 років експортні поставки російських озброєнь збільшилися відразу в 3 рази (приблизно з 5 до 15,3 мільярда доларів). Тверді контракти на поставку озброєнь у Росії є з 60 країнами, а основною продукцією останніми роками стали засоби ППО, авіаційні комплекси (бойові літаки та гелікоптери) та комплектуючі до них, військово-морська техніка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...