"Все в сім'ю": Компанія Ахметова стала власником колишнього заводу Азарова - ЗМІ

Група Метінвест стала фактичним власником маріупольського заводу з виробництва зварних труб АГ Сталь.

Рінат Ахметов

Про це повідомили три незалежних джерела, передаєють Патріоти України з посиланням на Громадське.

Співрозмовник видання зазначив, що зараз завод АГ Сталь працює як трубозварювальний цех Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча. Всіх клієнтів, які хочуть купити продукцію заводу, переводять на Метінвест.

Видання повідомляє, що раніше серед власників підприємства була і сім'я екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Крім того, АГ Сталь був одним з найбільших в Україні виробників зварних сталевих труб і планував побудувати власний електрометалургійний завод у Маріуполі у рамках програми розвитку економіки країни, яку просував уряд Миколи Азарова. Будівництво так і не почалося, а після зміни влади в Україні підприємство взагалі зупинилося.

Також наголошується, що у 2015 році компанія ініціювала власне банкрутство. У липні того ж року Господарський суд Запорізької області затвердив реєстр вимог кредиторів.

Повідомляється, що у серпні 2016 року група Метінвест цікавилася майном та обладнанням, але учасником аукціону тоді не стала. Вищий господарський суд України у квітні 2017 року остаточно зафіксував рішення про продаж.

Основними акціонерами Метінвесту є група СКМ Ріната Ахметова (71,24%) і Смарт-холдинг Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією. Метінвест Холдинг - керуюча компанія групи Метінвест.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...