Все вирішать без Путіна, того і не запрошували: На Генасамблеї ООН обговорять реформу, котра може позбавити РФ права вето

Президента Росії Володимира Путіна більше не хочуть бачити в пристойному суспільстві світових лідерів: саміт глав провідних держав планети, присвячений майбутній глибокій реформі Організації Об'єднаних Націй, пройде без нього.

Організатор заходу, президент США Дональд Трамп не став направляти господареві Кремля відповідне запрошення, передають Патріоти України з посиланням на російське державне агентство ІТАР-ТАСС.

Сумну для мрійників про повернення Росії у велику геополітику новину журналістам повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков. "Наскільки я знаю - ні, він не отримував запрошення", - заявив він, відповідаючи на питання журналістів в кулуарах Східного економічного форуму.

Таким чином, загадкову декларацію на адресу Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, в якій міститься заклик до реформування Організації Об'єднаних Націй, глави провідних держав світу обговорять без Володимира Путіна. Президент США Дональд Трамп пропонує провести саміт, на якому вона буде прийнята, напередодні сесії Генеральної Асамблеї ООН. Її відкриття заплановане на 19 вересня в американському Нью-Йорку, а план реформування ООН глави найсильніших держав планети обговорять напередодні - 18 вересня.

До слова, і в самій сесії Генеральної Асамблеї ООН Володимир Путін також не братиме участі. Замість нього Російську Федерацію представить міністр закордонних справ Сергій Лавров, виступ якого на Генасамблеї заплановано лише на третій день роботи сесії - 21 вересня. Про це раніше повідомив журналістам прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Головною інтригою майбутнього саміту щодо реформи ООН є те, чи залишиться Росія після її проведення постійним членом Ради Безпеки і володарем права вето в цьому органі. Відібрати його у країни-агресора раніше пропонували багато світових політиків. Особливо активно за таку ідею виступає Україна, міністр закордонних справ якої Павло Клімкін ще в листопаді 2014 року дав з цього приводу об'ємне інтерв'ю.

На думку фахівців в галузі міжнародного права, юридичні обґрунтування для "приструнення" Росії в ООН є: зокрема, є серйозні питання до того, як вона стала правонаступницею розваленого в 1991 році СРСР, прибравши до рук і статус одного із засновників Організації Об'єднаних Націй, і постійне членство в її Раді Безпеки, і право вето в ньому. Юристи нагадують, що ніякого голосування з даного приводу в ООН не проводилося, а значить - є всі підстави поставити під сумнів легітимність такого правонаступництва.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...