"Все залежить від олігархів", - аналітик озвучив прогноз політичної ситуації в Україні

Стабільність політичної системи в Україні багато в чому залежить від позиції двох олігархічних груп, кожна з яких захищає свої інтереси.

Про це в статті на "Апострофі" пише експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко, передають Патріоти України.

"В цілому нинішні політико-об'єднавчі процеси можна охарактеризувати виразом "домовлятися з усіма, не довіряючи нікому". До проведення виборів в Україні будуть два основних театри політичної війни: 1) по лінії "влада vs опозиція"; 2) всередині правлячої коаліції, оскільки всі учасники спираються на одні і ті ж електоральні групи", - зазначає Петренко.

За його словами, успішністю об'єднань і стабільністю політичної системи є позиція олігархів. При цьому експерт вказує на те, що дві олігархічні групи в Україні борються кожна за свої інтереси.

"Перша - Коломойський, Фірташ, Льовочкін, які прагнуть змінити нинішню політичну еліту і повернути собі втрачені позиції, друга - Пінчук і Ахметов, які прагнуть до стабільності і збереження нинішнього розкладу політичних сил", - відзначає експерт.

Майбутня політична карта України, за словами Петренка, залежить саме від того, хто з олігархів візьме верх.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...