"Всі думаючі люди глибоко засмучені": У Константинополі назвали дії РПЦ "сатанинськими"

На думку ієрарха, рішення Синоду Руської церкви розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом не має ніякої сили "перед Христом і єдиною святою Церквою".

митрополит Пісідійській Сотірій

Екзарх Константинопольського патріархату в Туреччині, митрополит Пісідійській Сотірій, глава екзархату Сіде і Анталії закликав живуть в цій країні вихідців з Росії ігнорувати рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем і розцінив це рішення як сатанинське. Про це повідомляє сайт Alanya Orthodox, передають Патріоти України.

У посланні митрополита йдеться, що ніхто "не має права вторгатися у внутрішні питання іншої єпархії без відома її єпископа" і вказувати, в яких храмах причащатися.
Митрополит Сотірій підкреслив, що за управління паствою несе відповідальність виключно єпископ єпархії і ніхто інший. "Інший, ким би він не був, не має права втручатися у внутрішні питання іншої єпархії без відома її єпископа. (...) Отже, ні священнослужителі, ні миряни не зобов'язані підкорятися вказівкам інших єпископів, митрополитів або патріархів", - вважає він.
На думку ієрарха, рішення Синоду Руської церкви розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом не має ніякої сили "перед Христом і єдиною святою Церквою". "Ці їх дії, - додає він, - доставляють радість лише антихристу, який бореться з Христом і Його Церквою. Всі думаючі люди глибоко засмучені подібними сатанинськими діями", - йдеться в посланні митрополита.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...