"Всі, хто брав участь у прориві кордону України, будуть покарані": У МВС відреагували на вчорашні події в Шегенях

Саакашвілі й всім, хто незаконно перейшов кордон, потрібно негайно або прибути у пункт пропуску "Шегені" й пройти процедуру оформлення, або прибути до підрозділу Міграційної служби.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков, передають Патріоти України.

"Всім учасникам "прориву", в тому числі народним депутатам, потрібно з'явитися до поліції для надання свідчень", - йдеться у його повідомленні.

Аваков розповів, що заборонив застосовувати зброю й силовий вплив на учасників масових акцій біля кордону. За його словами, правоохоронці блокували й затримали кілька десятків осіб "спортивної статури", які приїхали на кордон влаштувати "махач".

"Принизлива "картинка" прориву кордону з боку України масовкою "активістів"... Мурло, яке зі спини схопило за шию молодого солдата-прикордонника, що стоїть на рубежі кордону України, – це жах... І справа не в особистостях і не в суті конфлікту... Це самогубне руйнування інституціональності", - наголосив міністр внутрішніх справ.

Аваков, крім того, провів аналогію між подіями у прикордонній заставі Ізварине в 2014-му й вчорашнім інцидентом з масовкою, яка бігла, сп'яніла від безкарності: "Мені боляче за цю аналогію – пробачте мені – але дежавю було занадто явним... Тільки прапори не російські...".

За фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу. Він також закликав політиків не розмінювати Україну на догоду особистим політичним цілям.

"За фактом організації прориву кордону Національна поліція порушила кримінальну справу. За ст. 332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Розпочато розслідування і формальна процедура збору фактів і доказів. Це "важка" стаття. Впевнений, прокуратура нас підтримає. Як і суди", - йдеться у повідомленні глави МВС.

"Кожен персонаж із тих, хто брав участь у прориві кордону і нападі на прикордонників та поліцейських, буде "офізичений", встановлений і понесе покарання з боку Закону", - пригрозив Аваков.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...