"Всі люди - браття": Генетик за допомогою ДНК встановив, що європейські та індійські народи - родичі

З часів великого льодовикового періоду в будь-якому місці світу населення різко змінювалося багато разів.

Усвідомлення безладної природи людства має спростувати будь-яке поняття містичного, давнього зв'язку між людьми та місцем, у якому вони живуть. До таких висновків дійшов генетик Гарвардської медичної школи Девід Райх. Його дослідження, яке опубліковане у книзі під назвою "Хто ми такі та як ми до цього дійшли: древня ДНК та нова наука людського минулого", цитує The Guardian, передають Патріоти України.

Девід Райх

Завдяки ДНК давніх людських останків, вік яких іноді налічує до 40 тисяч років, розпочинаючи з 2010 року вчені-генетики активно доповнюють роботу археологів та мовознавців. Так робота Райха врешті може відповісти на хвилююче запитання, яке вперше поставив британський держслужбовець Вільям Джонс. У 1786 році він з'ясував, що санскрит пов'язаний з древньогрецькою мовою.

Це призвело до визнання існування величезної індоєвропейської мовної сім'ї, мовами якої розмовляють понад 150 народів, а це половина населення Землі. Але ніхто не міг пояснити, як вона могла утворитися.

Девід Райх за допомогою ДНК виявив, що більшість людей європейського походження мають тісні генетичні зв'язки з індійськими народами. Спричинила це міграція кочівників, яка відбулася близько 5 тисяч років тому з Великого Степу та трав'янистих рівнин, що межують з Чорним і Каспійським морями.

Висновки Райха також мають важливі медичні наслідки. Наприклад, його дослідження в Індії показали глибокі наслідки інбридингу кастової системи, тобто схрещування подібних груп населення. Звідси і велика кількість рецесивних захворювань.

У майбутньому загальна картина, яку зобразив Райх, буде деталізуватися генетиками.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...