Вся країна працює на олігарха: Прибутки енергетичної монополії Ахметова б'ють нові рекорди завдяки найвищим у світі тарифам (відео)

Статки Ріната Ахметова виросли на 76% за останній 2018 рік і становлять понад 12 мільярдів доларів.

Українські вугільні електростанції продають свою електроенергію по найвищих у світі тарифах. А ці вугільні електростанції разом із вугільними шахтами є вдало скупленими Рінатом Ахметовим на приватизації. Йому належить 80% таких вугільних електростанцій. Про це у своєму відеоблозі "Енергетична стратегія" розповіла депутатка Вікторія Войціцька, передають Патріоти України.

За її словами, прибутки енергетичної монополії Ріната Ахметова б'ють нові рекорди, а все завдяки підвищенню тарифів для споживачів. Адже найбагатший олігарх останні роки користується неабиякою лояльністю президента та президентської Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Статки Ріната Ахметова виросли на 76% за останній 2018 рік і становлять понад 12 мільярдів доларів", – зазначила Войціцька.

Вона пояснила, що корупційна рента через формулу "Роттердам+" робить біднішими всю країну, всіх громадян, але продовжує збагачувати Ахметова та його покровителя навіть в умовах воєнного стану.

"Найгірше у цій ситуації це те, що президентська комісія може ще підвищити ціну електроенергії по формулі "Роттердам+" і на наступний 2019 рік. Для державного "Енергоатому" таке підвищення склало лише 3%, але от для ахметівських станцій можуть зробити більш щедрий подарунок", – додала нардепка.

Що таке "Роттердам+"? Це методика формування ціни на паливну складову (а саме вугілля) при виробництві електроенергії на теплових електростанціях в Україні. Діяти почала у травні 2016 року, як результат втрати Україною контролю над частиною Донецького вугільного басейну – через війну на Донбасі. Оскільки донбаське вугілля майже цілком потрапило під контроль окупантів, українська влада для забезпечення енергонезалежності прийняла рішення купувати вугілля на міжнародній біржі у Нідерландах, куди воно потрапляє з Південно-Африканської Республіки та Південної Америки. Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг розробила і затвердила цю методику.

Відео повного випуску відеоблогу Вікторії Войціцької "Енергетична стратегія" за 7 грудня 2018 року:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...