Всіх нас з Томосом: Нові парафії залишають УПЦ (МП) заради ПЦУ

На Вінниччині до ПЦУ перейшли ще дві парафії.

Дві релігійні громади Козятинського району, що на Вінниччині, заявили про приєднання до Православної церкви України, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії, передають Патріоти України.

Релігійна громада Свято-Михайлівського храму, що в селі Перемога, рішення про перехід з юрисдикції УПЦ МП до Православної Церкви України ухвалила одностайно. Бажання приєднатися до ПЦУ висловила і громада храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Пузирки. Однак рішення своїх вірян священники не підтримали, тому керувати парафіями відтепер будуть нові настоятелі.

«У селі Перемога було проведене опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися за приєднання до Української Церкви. Настоятель храму, що будується у селі, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму села Махнівки протоієрей Андрій Кіпер», – йдеться у повідомленні.

Напередодні свята Різдва Христового також відбулися збори і в громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Пузирки Козятинського району. Парафіяни висловили своє бажання приєднатися до Православної Церкви України. Однак колишній настоятель храму ієрей Вадим Яковенко не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовну опіку над релігійною громадою взяв на себе протоієрей Віктор Боднар.

До слова, нині Вінниччина займає лідируючу позицію за кількістю парафій, які переходять під юрисдикцію Православної церкви України. В області вже понад двадцять релігійних громад зголосилися перейти до Православної церкви України. Частина з них оформила свої плани юридично, решта ще у процесі консультацій. У Вінницькій єпархії ПЦУ стверджують, що після отримання Україною Томасу кількість релігій громад, охочих приєднатися до ПЦУ, зростає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...