"Всюди військові містечка, які виглядають дуже жалісливо": Відомий журналіст розповів про побут військовослужбовців КНДР

Військові містечка армії Північної Кореї виглядають як будови барачного типу з солом'яними дахами і глиняними стінами.

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив український журналіст Роман Бочкала, який побував у КНДР, передають Патріоти України.

"На військових об'єктах побувати не вдалося, якщо не брати Північну Корею цілком, тому що це одна велика база. Якщо брати конкретні військові містечка або військові частини, їх важко не помітити, їх неможливо ізолювати від уваги оточуючих, тому що їх дуже багато. У Північній Кореї одна з найбільших у світі армій - 3 мільйони військовослужбовців при 28 мільйонах населення", - сказав він.

"Тому в Північній Кореї багато військових на вулицях, всюди військові містечка. Виглядають вони дуже жалісливо, це такі барачного типу будови 30-х років із солом'яними дахами і глиняними стінами дуже низькими, там, напевно, можна ходити тільки зігнувшись", - додав журналіст.

Бочкала уточнив, що в цих казармах живуть контрактники і строковики.

"Що стосується старшого офіцерського складу, то всі круті машини, які я там бачив, всі з чорними номерами, а чорні номера там у військових і спецслужб. Та й нескладно припустити, що для правлячої сім'ї армія і спец служби - це гарантія їхнього виживання і того, що вони залишаться при владі. Тому армію потрібно годувати, щоб та не бажала бунту. Тому що єдина сила, здатна змінити владу в Північній Кореї на цей момент, це тільки силовики всередині самої Північної Кореї", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...