Всього за 10 тис. доларів: Українець створив доступний електрокар (фото)

Андрій Джазовський, який раніше представив суперкар HIMERA-Q, створив прототип недорогого електромобіля Kugel.

Згідно із запевненнями автора, цей невеликий автомобіль зможе проїхати від однієї зарядки 180-220 км (в залежності від ємності акумулятора) і буде коштувати 9,5 тис. євро, - це повідомляє сайт Автотема, передають Патріоти України.

Причому заряджатися Kugel зможе за 20 хвилин. Випуск цього електрокара Джазовський має намір налагодити ще в поточному, 2018 році.

Кузов машини буде пропонуватися у двох варіантах - тримісний і шестимісний. Місце водія дизайнер з Македонії Деян Христов передбачив посередині, а пасажирів - з боків і трохи позаду від нього. На даху будуть встановлені сонячні панелі. У денний час вони будуть забезпечувати роботу кліматичної системи, а вночі - роботу світлотехніки. Габарити Kugel наступні: довжина - 2700 мм, ширина - 1550 мм, висота - 1560 мм, а розмір колісної бази - 1867 мм.

Андрій Джазовський має намір налагодити дрібносерійне виробництво цього електромобіля. Для служб доставки підприємець планує запропонувати спеціальні варіанти кузова.

Виробництво Kugel розташоване в Малазі (Іспанія). Кілька електромобілів вже замовила влада князівства Монако. В Україні пару штук має намір придбати "екосело" під Борисполем.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...