"Встретиться со своим народом": Гундяєв мріє помолитись з православними в Києво-Печерській лаврі

Глава РПЦ висловив надію на те, що "Господь сподобить" його зустрітися з віруючим народом України і помолитися в Києво-Печерській лаврі.

Патріарх Кирило сподівається ще раз "встретиться со своим народом" в Україні і помолитися в Києво-Печерській лаврі. Про це він розповів в інтерв'ю росЗМІ, передають Патріоти України.

"Я надеюсь на то, что Господь сподобит меня на то, чтобы посетить Украину. У меня сохраняется надежда, что я смогу помолиться в Киево-Печерской лавре, встретиться со своим верующим народом и с епископатом УПЦ МП", - розповів патріарх.

Також Кирило зазначив, що "политическая ситуация и конъюнктура" - це "скоропреходящие явления". "Стойте, братья, и держите предания", - цитує Кирило з цього приводу апостола Павла.

Крім усього іншого, глава РПЦ вважає, що отримання ПЦУ Томосу про автокефалію не можна назвати "кризою" в православ'ї, бо в перекладі з грецької це слово означає "суд".

За його словами, в новоствореній Православній церкві України "просто нет благодати", тому що "где раскол - там и злоба".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...