Всупереч Мінським домовленостям: Як політичні партії ставляться до виборів на Донбасі, - Рахманін

На сьогоднішній день багато партій в Україні готові тимчасово позбавити права голосу жителів окупованого Донбасу.

Сергій Рахманін

Про це в своїй статті пише відомий журналіст Сергій Рахманін, передають Патріоти України.

Так, на переконання "Громадянської позиції", "ДемАльянсу", "Нашого краю", "Самопомочі", "Свободи", "Сили людей", "Блоку Петра Порошенка" виборча кампанія на території нині окупованих районів Донбасу можлива не тільки після припинення бойових дій, відведення військ і озброєнь, роззброєння незаконних збройних формувань і встановлення контролю над держкордоном, але і після повного відновлення діяльності органів держвлади і місцевого самоврядування.

"Тобто, після того, як в "окремі райони" повернуться українські армія, поліція, прикордонники, митники, фіскали, прокуратура, суди, спецслужби і адміністрації", - уточнив Рахманін.

У той же час журналіст зазначив, що така позиція явно відрізняється від зазначеної в мінському протоколі.

"Про неприйняття самої ідеї виборів до повного відновлення суверенітету заявив і "Народний фронт". "Опоблок" обрав більш м'який варіант, який передбачає повну демілітаризацію регіону і введення миротворців, на яких буде покладено функцію контролю над кордоном. Але навіть ця політсила не уявляє собі виборів в умовах, коли прикордоння буде повністю контролюватися російськими військовими", - заявив Рахманін.

Він зазначив, що і це не все: п'ять з дев'яти партій - ("Громадянська позиція", "ДемАльянс", "Національний корпус", "Самопоміч", "Свобода") виступають за те, щоб після деокупації жителям нинішніх ОРДЛО (протягом певного терміну, який необхідно законодавчо встановити) було заборонено і голосувати, і обиратися на будь-яких виборах, включаючи місцеві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...