"Вторгнення та корупція призвели до виникнення більш націоналістичної і поверненої на Захід України", - Волкер

Завершити конфлікт на Донбасі було б в інтересах Росії, вважає спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Якщо РФ хоче добрих відносин з Україною, в її інтересах було б завершити конфлікт на Донбасі. Про це в інтерв'ю каналу OstWest, яке вийшло 6 липня, сказав спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Росія спровокувала цей конфлікт. Росія вирішила розпалити цей конфлікт, щоб чинити тиск на Україну. Якщо ми подивимося на результати, то вийде, що Росія має вирішити: "Ми більше не хочемо цього робити, це не в російських інтересах". Насправді це змушує Україну дрейфувати ще далі від великої російської сім'ї. Думаю, що в РФ завжди було це почуття особливих відносин з Україною – спільна історія і бажання, щоб Україна залишалася частиною ширшої спільноти, пов'язаної з Росією. Однак замість цього вторгнення та корупція призвели до виникнення більш націоналістичної і поверненої на Захід України", – сказав Волкер.

За його словами, після початку конфлікту українці стали "більш об'єднаними і злішими на Росію". "Покласти край цьому конфлікту було б в інтересах Росії. Вони ж хочуть кращих відносин з Україною. Думаю, для Росії важко з цього [конфлікту] вийти. Є ризик, що це буде сприйнято як слабкість. І, звичайно, я розумію, як важко буде це зробити", – заявив дипломат.

Волкер підкреслив, що в пріоритеті має бути безпека і життя людей, які живуть у зоні конфлікту. "Під час переговорів РФ наполегливо повторювала дві речі: одна з них – підтримка Мінських угод, де дуже чітко зазначено, що ця територія є частиною України і її буде відновлено". Друга – що вони стурбовані долею російськомовних людей в Україні. Саме ці люди найбільше страждають від цього конфлікту. По всій Україні є російськомовні люди – в Одесі, Харкові, Києві – і ніде нема питань щодо дискримінації, тиску. Вони ведуть нормальне життя. Люди страждають лише в тих регіонах, де РФ розв'язала цей конфлікт. І заради порятунку цих людей ми хочемо, щоб це закінчилося", – заявив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...