"Вторгнення" ВМС США у "російське озеро" Путіна: Піонтковський оцінив шанси американців у Чорному морі та Азові

У США зараз спостерігається плутанина, пов'язана з відставкою глави Пентагону. Однак це не завадить Америці в разі, якщо Росія піде на загострення конфлікту в Азово-Чорноморській акваторії жорстко відповісти агресору.

Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Він вважає, що, незважаючи на складну внутрішньополітичну ситуацію, поза своєю увагою Азовське і Чорне моря США не залишать. "У США повний хаос. Міністр оборони пішов у відставку через незгоду з верховним головнокомандувачем. Це взагалі виключає в найближчі дні будь-які різкі ініціативи, але в принципі, що стосується Чорного моря, це досить рутинна річ - регулярне перебування американських кораблів там. Більш того, недавно спеціально запросили з протоколу Монтре, потрібно за 15 днів запитувати прохід через Дарданелли і Босфор у Туреччині. Збираються туди направити кораблі США. Навіть нова дівчина, спадкоємиця Меркель, заявила, що вона б виступала і за відправку кораблів НАТО, включаючи німецькі. Це, що стосується Чорного моря. Демонстративна поява кораблів може статися в будь-який день", - говорить Піонтковський.
За його словами, США погодяться на супровід українських кораблів в разі нової ескалації з боку Росії. "Що стосується супроводу українських судів через Керченську протоку, ви самі розумієте, що це досить серйозний крок, виключати його не можна. Але я думаю, що американці готові піти на цей крок, як відповідь на якесь наступне підвищення рівня ескалації з боку Росії", - сказав він.
На наступному рівні підвищення ескалації конфлікту, якщо він піде, США будуть реагувати жорсткіше, хоча зараз і немає підстав думати, що хтось піде на загострення. "Я думаю, що сьогодні таких передумов немає. Я думаю навіть, що ось той прохід, про який оголосив Турчинов, він же, наскільки я розумію, передбачає не військовий супровід, а присутність незалежних спостерігачів. Так що я думаю в планах України підтвердження свого абсолютно законного суверенітету над Керченською протокою та Азовським морем, цього заходу як бачимо - сьогодні немає. Прохід з нейтральними спостерігачами як раз логічний. І в разі російського силового впливу, це і буде якраз те підвищення ескалації, на яку США і відреагують", - резюмував Андрій Піонтковський.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...