Втрачений шанс місцевого Х*йла: Європейські лідери озвучили ультиматум для "почесної пенсії" венесуельського диктатора

Париж, Берлін і Мадрид заявили про готовність визнати Хуана Гуайдо президентом Венесуели, якщо діючий глава держави Ніколас Мадуро протягом 8 днів не оголосить нові вибори.

Про це практично одночасно оголосили президент Франції Еммануель Макрон, заступник офіційного представника уряду Німеччини Мартіна Фіц і прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. «Народ Венесуели повинен мати можливість вільно визначитися зі своїм майбутнім. Якщо про проведення виборів не буде оголошено протягом восьми днів, ми будемо готові визнати Гуайдо як президента Венесуели для запуску політичного процесу», - написав Макрон в Twitter, передають Патріоти України.

Фіц і Санчес виступили з аналогічними заявами. Після засідання Ради безпеки ООН постійні члени приєдналися до вимог Німеччини, Франції та Іспанії з виборів у Венесуелі.
Заява ЄС було більш обережним. Країни Євросоюзу вимагають проведення нових виборів, інакше блок зробить «подальші дії, в тому числі з питання визнання керівництва країни».
Виступаючи від імені ЄС, міністр закордонних справ Великобританії сер Алан Дункан сказав, що Венесуелі потрібен уряд, «яке дійсно представляє волю венесуельського народу».

Росія заявила, що іноземна підтримка опозиціонера Гуайдо порушує міжнародне право і є «прямим шляхом до кровопролиття». Китай, Мексика та Туреччина також публічно підтримали Мадуро.

Уряд чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро - відкинуло ці вимоги. Міністр закордонних справ країни Хорхе Арреаза заявив, що Каракас «не дозволить нікому нав'язувати якесь рішення». «Ім'я президента - Мадуро», - заявив він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...