"Втратив усе!": Історія британського копа, який першим оглядав будинок Скрипаля після отруєння (відео)

Сержант поліції Британії Нік Бейлі першим оглядав будинок Сергія Скрипаля 4 березня, після чого був госпіталізований з симптомами отруєння. Потім сліди «Новачка» знайшли на безлічі речей в його будинку.

Бейлі розповів ВВС, що проводив перший огляд будинку Скрипаля в захисному костюмі і не знає, як і в який момент вступив в контакт з «Новачком», передають Патріоти України.

«Я не знаю, як це було. Може бути, «Новачок» проник через рукавички. Може бути, це сталося, коли я поправляв респіратор або окуляри, коли я був в домі і речовина вже було на моїй руці», - говорить Бейлі.
На момент огляду будинку Скрипаля сержант не знав, що з самого початку «Новачок» було нанесено на ручку вхідних дверей. «Я довго намагався зрозуміти, що я зробив не так, яка саме помилка привела мене до такого результату. Мені було важливо зрозуміти, що я все зробив правильно», - додає Бейл.
На наступний ранок поліцейському стало сильно гірше. «Все тремтіло. Я дуже нетвердо стояв на ногах. Потів вже не тільки лоб, а й спина. Все моє тіло пітніло», - каже сержант, насилу підбираючи слова.
Коли Бейлі повідомили, що в його крові виявлено «Новачок», він був сильно наляканий. "Я злякався. Це був страх невідомості. Я остовпів від жаху, бо така небезпечна річ в моїй крові. Я знав, який стан інших двох отруєних і як це вплинуло на них ...», - додає поліцейський.
Лікування поліцейського було болючим. «Я весь час був в свідомості. Мені робили багато ін'єкцій. Іноді мені в руки кололи внутрішньовенно п'ять або шість препаратів одночасно. Фізично через якийсь час я став відчувати себе досить занімілим», - згадує сержант.
Через два з половиною тижні після госпіталізації Бейлі виписали з лікарні. Але труднощі на цьому не закінчилися: фахівцям з хімзахисту довелося досліджувати, вилучити і знищити тисячі тонн різних матеріалів. «Ми втратили не тільки будинок, ми втратили всі наші речі, включаючи всі речі дітей. Ми втратили машини - все, все. Так, було дуже важко це прийняти», - сказав Бейлі.
Сержант Бейлі ніколи не зустрічав Сергія і Юлію Скрипалів, які лікувалися в сусідніх з ним палатах. Він насилу говорить про своє майбутнє. «Бувають моменти, коли у мене виникають побоювання про те, як це все могло вплинути на мене. Але я не можу контролювати це. Все сталося. І треба сприймати кожен день таким, як він є», - додає Бейлі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...