Вуличні перегони переросли у биття автомобілів й насильство щодо поліцейських

У Рівному, 11 серпня, о 22:30 біля торгового центру зібралося близько 100 дрифтерів та майже 150 мешканців прилеглих будинків, які протестували проти нелегальних перегонів.

У результаті поліція затримала 25-річного гонщика, який скоїв наїзд на старшого лейтенанта поліції та при затриманні наніс тілесні ушкодження трьом правоохоронцям. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, передають Патріоти України.

Для недопущення конфлікту та забезпечення правопорядку на місце скопичення людей виїхали майже 50 правоохоронців. Також адміністрація ТРЦ перекрила в'їзд транспортних засобів на територію автостоянки.

"Попри досягнуті домовленості під час зустрічі із міською владою щодо перенесення таких незаконних розваг за межі міста, а відтак подальшого звернення до очільника облдержадміністрації, автолюбителі проігнорували цивілізоване вирішення питання", – йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, близько 23:00 25-річний житель села Городок Рівненського району на автомобілі Renault Trafic об’їхав загородження через бордюр та газон, заїхав на автостоянку, де почав дрифтувати і створювати аварійну обстановку.

Зазначається, що чоловік не реагував на неодноразові вимоги працівників поліції про зупинку, що подавалися за допомогою жестів, гучномовця, проблискових маячків червоного і синього кольору та звукових сигналів.

Продовжуючи ігнорувати вимоги працівників поліції про зупинку, водій Renault здійснив наїзд на т.в.о. начальника управління превентивної діяльності області старшого лейтенанта поліції, який перебував у формі та знаходився біля службового авто.

"Не маючи змоги уникнути наїзду, поліцейський впав на капот автомобіля Renault та, тримаючись за нього, проїхав в такому положенні близько 30 метрів до вимушеної зупинки", – говориться у дописі.

У результаті 25-річного жителя Рівненського району затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб помістили на штрафмайданчик Рівного.

Відповідно до медичного освідування, водій був тверезий.

Повідомляється, що під час затримання порушника тілесні ушкодження отримали троє працівників управління патрульної поліції. Після надання необхідної медичної допомоги усіх поліцейських відпустили.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Крім того, у момент затримання порушника невідомі в балаклавах, у кількості близько 100 осіб, битами пошкодили два автомобілі учасників дрифту на території автостоянки: автомобіль ВАЗ 2103 під керуванням 22-річного рівнянина та автомобіль ВАЗ 2106, за кермом якого перебував 20-річний житель села Карпилівка Рівненського району.

Останній, виїжджаючи із території стоянки, допустив зіткнення із службовим автомобілем Toyota Prius.

На 20-річного водія ВАЗ 2106 поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

У рамках відкритих кримінальних провадженнях поліцейські встановлюють усі обставини подій.

Наразі до медичних закладів Рівного та області ніхто із громадян не звертався.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...