"ВВП быстрей Сирию в РФ включит, чем Донбасс"​: Що найчастіше говорять донеччани про Росію і Путіна (відео)

Ставлення до Росії серед жителів "ДНР" в дійсності дуже неоднозначне, і останнім часом простежується тенденція до його погіршення.

Фото: znaj.ua

Для прихильників "республік" і приєднання їх до Росії головним розчаруванням стало те, що Росія не прийняла "ДНР" і "ЛНР" до свого складу за так званому "кримським сценарієм", а друге - що вона за три роки після "російської весни" і травневого референдуму навіть не визнала державність "ДНР" і "ЛНР", передають Патріоти України з посиланням на Ділову столицю.

На офіційному рівні в "ДНР" вже четвертий рік йде масована проросійська і антиукраїнська пропаганда. Її неможливо не помітити, вона всюди: в друкованих, в електронних ЗМІ, на телебаченні, на численних рекламних площинах.
Прапори обох республік і їх герби скопійовані з російського прапора і герба.
У ДНР святкують російські та радянські свята і вчать історію за російськими підручниками.

Кругом оголошення про навчання в Росії, про роботу в Росії, про відпочинок в Росії. Навіть гірлянда для головної новорічної ялинки Донецька була привезена з РФ. Але це все офіціоз, одна сторона медалі. А для більш повного розуміння реальної ситуації звернемося до соціальних мереж, де жителі "ДНР" відверто висловлюються про своє ставлення до Росії і її президенту.

Донеччани про Путіна

Перше що потрібно відзначити - серед донеччан помітно знижується рейтинг Путіна, навіть не дивлячись на визнання Росією документів, виданих владою "Л/ДНР", "інтеграційні комітети" та інші заходи, що активно імітують братську допомогу.

Мотиви розчарування дуже прості: "якщо б хотів Путін - був би вже давно указ про визнання республік". Про входження "Л/ДНР" до складу Росії майже перестали говорити, навіть фанатики "русского мира" мріють тепер хоча б про офіційне визнання.

"Могли бы у нас хоть пенсии до уровня средних по России поднять, а то только цены все время поднимаются", - ось що найчастіше говорять донеччани про "братню" допомогу.

Уже в 2016 році все частіше в мережі стали з'являтися все більш критичні коментарі:

"Святоликий Путин обещал защитить, кричал, что русские своих не бросают..."
"Путин обещал нас защитить и бросил на произвол судьбы", "ВВП быстрей Сирию в РФ включит, чем Донбасс".

В сепаратистських групах все частіше стали відкрито говорити про зраду російського керівництва:

"Российское командование потихоньку убирает местных командиров, которые пользовались доверием населения, чтобы слить нас украм с наименьшим сопротивлением. Так было в ЛНР, так продолжилось у нас".

"С таким "лидером" нас скоро всех "увековечат". А идиоты так и будут кричать о "хитрой многоходовочнике, поднявшей Россию с колен"

"Вместо обещанного совобождения Мариуполя и Славянска продолжают играть в Минские договорняки"

"П..ры в кремле опять дали отбой наступать... ну и фиг на сотни убитых и раненых, хер на разбитые дома, привезут в наши магазины гумонитарку и хорош - кстате, а что то давно не было колон"

"Если приказа наступать не будет (а я полагаю, его не будет), необходима смена руководства ещё остающимися в живых бойцами и наступление без учёта мнения "советников" из Москвы".

Про туризм з Росії в ДНР
В кінці травня, напередодні туристичного сезону, з'явилася інформація про те, що якась турфірма вирішила організувати для росіян тури по "ДНР" за ціною 20 тис. рублів. Сам цей факт викликав шквал емоцій і гнівних коментарів у донецьких групах:

"У них весеннее обострение? Война у людей вообще-то, а они экскурсии катают за 20 тыров. это вам не пирамиды. Еб...тые, прости Господи! Вы МИР в Донецк принесите, остановите эту психоделику, в которой три года варимся, а потом возите, мол, вот, непокоренный Донецк, отстояли, живём как люди. Тьфу"

"А ещё можно высаживать в нейтральной зоне и говорить - сзади стреляют, впереди мины, но вам надо пробраться вперед - выход только там!"

"Лучше бы свои банковские счета показали эти "чудо организаторы" и сравнят доходы простых мирных людей Донбасса. мне кажется ЭКСКУРСИЯ БЫЛА БЫ НЕЗАБЫВАЕМОЙ КАК ЛЮДИ В ВОЕННОЕ ВРЕМЯ ВЫЖИВАЮТ... И КАК У НИХ ВЫКОЛАЧИВАЮТ ДЕНЬГИ ЗА КОММУНАЛКУ, ОСОБЕННО ЗАДОЛЖНОСТИ ИМЕННО ЗА ЭТО ЖЕ ВОЕННОЕ ВРЕМЯ, ПРИ МАСШТАБНОЙ БЕЗРАБОТИЦЕ, С МОСКОВСКИМИ ЦЕНАМИ НА ПРОДУКТЫ ПИТАНИЯ! ЭКСКУРСИЯ ПОБЬЕТ ВСЕ РЕКОРДЫ МИРА КАК ЛЮДИ ЖИВУТ НА ДОНБАССЕ..."

"А организаторов этого тура во все заминированые посадки и поля, и этих любознательных туда на смотрины!!! удовольствия и впечатлений будет аж до усирачки!!! Может тогда дойдет до ихних куриных мозгов, что Донбасс настрадался... здесь люди живут, выживают как могут, и не..й на этом НАБИВАТЬ СВОИ КАРМАНЫ И ДЕЛАТЬ РЕАЛИТИ ШОУ!"

"Дончане что обезьянки в зоопарке? Пусть проводят экскурсии в своей стране. Тут, б.., не цирк!"

"Экскурсии в такое время - это верх цинизма"

Про спрощене громадянство
У травні цього року в Думі з'явився законопроект про спрощене громадянство РФ для народжених в СРСР, в якому фігурував термін по "праву грунту". Співавтором законопроекту була, до речі, добре нам відома Наталія Поклонська. Мова в проекті йшла про спрощену процедуру набуття громадянства РФ для носіїв російської мови, що народилися в Росії або є нащадками народжених в РФ, а також їх родичами з країн пострадянського простору, що колись входили до складу СРСР або Російської імперії.

Коли з'явилася інформація, що "в Кремлі цей проект не схвалили", донеччани висловлювалися про це так:

"Мы это уже давно прочитали и поняли. Украина то хоть безвиз получила. а мы кроме войны и смертей ничего",

"Ага, вот так картинками и лозунгами все и ограничивается. Подожгли наш дом, чтоб яичницу себе пожарить на пепелище. До русского мира в Россию было в сто раз легче переехать. Продал свою квартиру в Донецке и купил в России, а теперь и на дверь не хватит"

Про День Росії
На минулому тижні, 12 червня, в РФ відзначався "День Росії". Влада ДНР з цієї нагоди теж влаштувала заходи в "республіці" - зокрема організувала історичний квест в рамках проекту "Наследники победы".

Анонс заходів з нагоди Дня Росії давався і в донецьких групах "ВКонтакте", а ось найбільш популярний з коментарів учасників:

"И какое отношение к нам имеет день росиии. Россия уже стописят раз нас на ХХХ послала. а тут все день росии какой то празднуют. Опять бюджет и студентов сгоняют нахаляву в массовку"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...