ВВП дає добро: Росія йде в офшори

Президент Росії Володимир Путін затвердив пакет законів про створення на острові Русскій у Приморському краї і острові Октябрський у Калінінградській області зон з пільговими умовами для роботи іноземних компаній – спеціальних адміністративних районів.

Раніше пакет законів схвалили Держдума і Рада Федерації, передають Патріоти України з посиланням на документи, опубліковані на офіційному порталі правової інформації.

Документи передбачають, що резидентами офшорів зможуть стати тільки зареєстровані за кордоном компанії. Крім того, потрібно буде інвестувати в Росії щонайменше 50 мільйонів рублів за півроку після реєстрації в регіонах.

Інвестиції – це вклади в статутний капітал, фонд або внески у майно російських компаній. Ще одна нова умова полягає в тому, що перереєстрована компанія повинна бути створена до січня 2018 року, а особи, що її контролюють, не повинні були змінюватися до січня 2017 року.

Також відомо, що в цих спеціальних економічних зонах діятимуть низькі податкові ставки і пом'якшений контроль. Отримати доступ до інформації про бенефіціарів резидентів територій зможуть тільки керуюча компанія, контролюючі органи і суди. Сплачувати податки з прибутку від продажу активів і з отриманих дивідендів не доведеться, з виплачених – 5%.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...