ВВС звинуватила Кремль у "зливі" даних своїх співробітників у Москві

Британський громадський мовник Бі-Бі-Сі направив офіційну скаргу в Міністерство закордонних справ Росії через публікацію у відкритому доступі персональних даних московських працівників корпорації, які були доступні тільки державним органам РФ.

Про це йдеться на офіційному сайті корпорації, передають Патріоти України.

"25 грудня сайт Pikabu.ru, сайт Segodnya.ru, а також спільнота "ВКонтакте" під назвою "За Матінку - Росію" опублікували список 44 співробітників Бі-Бі-Сі , що працюють у Росії, включно з їхніми повними іменами і фотографіями", - йдеться у матеріалі.

Сайт segodnya.ru назвав список "Наша відповідь Чемберлену" і заявив, що це відповідь на опублікований напередодні в газеті Sunday Times список восьми співробітників британського відділення пропагандистського російського ресурсу Sputnik із зазначенням їхніх посад.

ВВС зазначає, що не публікувала цей список. Після цього офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російські дипломати "розробляють питання контрзаходів".

"Ми завжди працювали в Росії відповідно до російського законодавства і сумлінно слідуємо правилам ліцензування та отримання акредитацій. Тому нас особливо турбує те, що особисті дані наших співробітників, які ми надали російській владі в рамках нашої законної діяльності, були розкриті подібним чином", - зазначив очільник Всесвітньої служби ВВС Джеймі Ангус.

Він сказав, що корпорація попросила російську владу розслідувати "цю подію, яка не може не викликати занепокоєння" через загрозу безпеки журналістів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...