Ви маєте знати! "Валідол" - смертельно небезпечна пустушка", - блогер

Як зазначає блогер, валідол - не ліки. Валідол це - харчовий ароматизатор "ментолу ізовалеріат", який зустрічається в жуйках і зубних пастах.

Про це у своєму блозі пише МедГоблін, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Сьогодні до нас завітала гроза традиційних пенсіонерів - валідол. Давайте одразу домовимось називати речі своїми іменами. Валідол - не ліки. Валідол це - харчовий ароматизатор "ментолу ізовалеріат", який зустрічається в жуйках і зубних пастах. І хай "ізовалеріат" теж не вводить вас в оману, бо це просто розчинник і зовсім не те саме, що настій з кореню валеріани. Тобто ніяких особливих властивостей не має.

Само собою доказової бази по Валідолу ви не знайдете. PubMed індексує кілька робіт 50-70-х років технічної направленості. А єдиний клінічний трайл - отетот говорить, що Валідол краще помагає при нейроциркуляторній дистонії (діагноз 404), ніж при стенокардії.

А в 57-му році Валідолом лікували побічні ефекти променевої терапії. Маємо типічнєйший фуфломіцин, розроблений у застєнках крємля, недоступний дурнуватим янкі. Му-ха-ха-ха.

Тим не менш у Валідола потужне лоббі. У рф його виключали з переліку компенсованих ліків у 2007 році. А вже в 2009 він дивним чином потрапив назад.

То в чому проблема? Нічого поганого він не робить. Дійсно, не робить. Напряму. Але спричиняє жахливий collateral damage. Згідно інструкції - показаний при істерії, неврозах, укачуванні, стенокардії.

І якшо при істерії та морській хворобі цілком прийнятно смоктати ментол до посиніння - то при стенокардії таке лікування може виявитись останнім. Все просто - стенокардія (за відсутності адекватного лікування) здатна призводити до фульмінантного склеювання ластів. В домашніх умовах важко розрізнити - може це інфаркт міокарда? Тому нормальні люди знімають такі напади нітрогліцерином.

А комуністи старої закалки гають критичні хвилини, посасивая ментолову заразу.

Цікаво, що інфаркт - протипоказання до Валідолу. (що зовсім не логічно, бо в нормальному світі інфаркт і стенокардію на долікарняному етапі лікують однаково). А як без ЕКГ зрозуміти, що це не інфаркт??

Коротше, Валідол, буквально, - смертельно небезпечна пустушка.

Відтак, давайте домовимось - якшо у вас в домі є "сєрдєчнік", стрімглав викидайте з аптєчкі Валідол. Шоб не було спокуси. Бо ніхто не знає, скільки чемних бабусь і дідусів знайшли останній притулок у солодких обіймах мєнтолового бєса."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...