Ви не дивуйтесь, це знов я - Володимир Володимирович: Фірташ запроваджує нового трейдера

Дмитро Фірташ заснував в Швейцарії нову трейдингову компанію Filada AG (кантон Цуг) для торгівлі добривами, хімічною продукцією і нафтопродуктами, і в подальшому планує здійснити лістинг на біржі.
Дмитро Фірташ

Про це свідчать дані юридичної реєстру кантону Цуг, передають Патріоти України з посиланням на Liga.Net.

Сама компанія була зареєстрована ще в березні 2016 року і називалася ZNGS AG за аналогією з відомою групою Зангас, яка займалася будівництвом газопроводів в країнах СНД і належала Фірташу.

Спочатку ZNGS AG очолювали Ларс Хауссман (колишній виконавчий директор RosUkrEnergo) і росіянин Олексій Серебряніков - глава австрійської ZANGAS Hoch- und Tiefbau GmbH.

У червні новим директором компанії став багаторічний топ-менеджер Фірташа - Дмитро Глебко. Він очолює ще одну трейдингову компанію українського бізнесмена - NF Trading (ОАЕ).

Разом зі зміною керівництва ZNGS AG змінила назву на Filada AG.

Уже в липні, за даними Федеральної митної служби РФ, через Filada AG почалися поставки російського аміаку на хімічне підприємство Рівнеазот Дмитра Фірташа. Сировина купується у Куйбишевазоту (Тольятті).

"Наша мета... стати провідною європейською торговою платформою, з річною реалізацією близько 20 млн т продукції до 2025 року, і в подальшому вийти на біржу або здійснити злиття з глобальним стратегічним торговельним партнером", - зазначено на сайті Filada AG, який поки працює в тестовому режимі.

Зараз компанія пропонує до продажу хімічні добрива, діоксид титану, нафту і нафтопродукти, сільськогосподарську продукцію, випливає з інформації на сайті. Статутний капітал компанії становить 100 тис. швейцарських франків.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...