"Вибори" в "Л/ДНР": "Росія мріє запхнути Донбас назад в Україну", - військовий експерт

Яке значення мають незаконні "вибори", які невдовзі мають відбутися на окупованому Донбасі, та яких дій Росії очікувати після них.

Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"На Донбасі зіткнулися два сценарії. Перший - це миротворча місія, яку просувають колективний Захід і Україна. Другий сценарій - розрахунок Росії - полягає в тому, що Росія влаштувала війну на Донбасі, щоб "обміняти" її на Крим, а війну в Сирії - щоб "обміняти" її на Донбас із Кримом. Поки що їм вдалося лише з Кримом, і вони намагаються спихнути Донбас Україні, щоб він став для нас тягарем і початком федералізації України з особливим статусом, російською мовою, народною міліцією...

Росіяни розглядають ситуацію на Донбасі як торпеду нам у бік. Вони розраховують, що, якщо запхнути Донбас назад в Україну, почнеться процес федералізації України, а потім її фінляндизації. За їхнім задумом ми маємо перетворитися на слабку нейтральну державу, яка дасть гарантії, що не вступатиме в НАТО та ЄС та буде залежною від Росії.

"Вибори" в ЛНР-ДНР є частиною реалізації другого сценарію. Це ж будуть уже другі вибори після початку конфлікту. Після третіх чи четвертих "виборів" вже буде "воля народу"… Росія знає, що Захід чутливий до питань демократії. Тобто це спроба легалізувати ЛНР-ДНР в очах Заходу. Потім Росія намагатиметься вивести їхніх повноважних представників на міжнародну арену як легітимних переговірників і просуватися далі цим шляхом. Поки що Росії це не вдається, але вона регулярно намагається це зробити. Ситуація зайшла в глухий кут.

Не бачу для Росії сенсу загострювати ситуацію військовим чином, тому що цим вони лише накручуватимуть рейтинг чинному президенту України. Якщо вони не хочуть перемоги Порошенка, то не підуть на ескалацію. Росіяни будуть підігрівати ситуацію на фронті - в теперішньому режимі, щоб ми втрачали людей, але, щоб не привертати увагу міжнародного співтовариства і щоб не було ризику появи миротворців.

Поки дуже суттєво не зміниться ситуація в Україні чи на Заході, чи в Росії, просування не буде, конфлікт продовжуватиметься в теперішньому млявому режимі.

Наступний, 2019 рік – це певний політичний Рубікон. По-перше, через вибори президента України та парламентські вибори. Росія намагається змінити ситуацію на власну користь. По-друге, через вибори, які зараз відбуваються в США. Росія також зробила на них величезну ставку. Третє і, мабуть, найголовніше - це вибори до Європарламенту в 2019 році. Євросоюз - у кризі, і Росія створила "правий інтернаціонал", як у 1930-х, коли був лівий (Комуністичний, - ред.) інтернаціонал - вона спонсорує праві і праворадикальні партії, які зараз популярні в Європі. Росіяни сподіваються, що в Європарламент потрапить багато правих, які дружать з Росією. А далі - зняття санкцій, нав’язування своєї політичної волі і сценарію Україні…

Тому подальший розвиток подій залежить від того, як ЄС, США і ми пройдемо 2019 рік. А 2020 рік – це пік боєздатності російської армії, як заплановано. Тобто ще один Рубікон… І все може дуже сильно змінитися."

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...