"Вибори, вибори, кандидати...": В Одесі замінували російське консульство, відвідувачів не допускають

Півтора десятка співробітників поліції перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства РФ в Одесі. За їхніми словами, проїзд через кордон можуть здійснювати тільки жителі довколишніх будинків.

Наразі, як передає "Інтерфакс-Україна", представників радикальних громадських організацій біля будівлі генконсульства немає. При цьому за зоною перекриття стоять два автозаки, передають Патріоти України.

Чи відкрилася дільниця для голосування, поки що не відомо, бо в консульстві поки не відповідають на телефонні дзвінки. Як повідомив "Інтерфакс-Україна" начальник управління громадської безпеки головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко, близько 8 години ранку надійшло повідомлення про замінування території Гагарінського Плато, де розташована будівля генконсульства.

У той же час, перед генеральним консульством Російської Федерації у Харкові активісти "ВО Свобода", Правого сектора, Нацкорпусу та інших націоналістичних організацій почали пікет. Як передає "Інтерфакс-Україна", перед входом в генконсульство встановлені щити з плакатами "Росія = війна", "Вибори на крові" та іншими. За словами учасників акції, вони мають намір не допустити проведення голосування на території консульства.

Будівлю консульства оточено співробітниками Нацгвардії і поліції. Рух транспорту на прилеглих вулицях перекрито. Як повідомили в поліції, співробітники Генконсульства РФ вже перебувають у будівлі. Станом на 8.15 бажаючих прийти і проголосувати на виборах президента РФ в генгонсульстві РФ не було.

Разом з тим, як передає РИА Новости, у Львові співробітники поліції спільно з представниками Нацгвардії не пускають росіян для голосування на виборах президента. Правоохоронці огородили металевим парканом будівлю російського консульства, де розташовується одна з виборчих дільниць. "Ми пропускаємо тільки тих, хто працює в консульстві, і тільки за списком, який у нас є. Більше нікого не пускаємо", - сказав агентству поліцейський біля будівлі консульства. Кілька десятків представників націоналістичного руху "Національний корпус" встановили намет і бочки біля будівлі. Вони мають намір влаштовувати так званий "коридор ганьби" для бажаючих проголосувати на виборах. Біля будівлі чергують кілька десятків силовиків. Ситуація спокійна.

Наразі у Києві під російським посольством перебуває багато поліції й націоналісти.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що громадяни РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуться на територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...