"Вибори, вибори...": У Порошенка та Зеленського - паритет за симпатіями (результати опитування)

Соціологи стверджують: обидва в передвиборній гонці на кінець 2018-го програвали Юлії Тимошенко - як "серед всіх", так і "серед тих, хто має намір голосувати"...

Соцопитування групи Рейтинг в середині-кінці грудня про те, за кого проголосували б українці в 1-му турі президентських виборів "в найближчу неділю", показав, що у чинного глави держави Петра Порошенка і Володимира Зеленського однаковий рівень симпатій виборців як серед усіх опитаних, так і серед тих, хто має намір голосувати, передають Патріоти України.
Ці дані, уточнимо, - на кінець 2018 року, тобто до появи новин про бізнес Зеленського в РФ і оголошення про те, що Порошенко буде брати участь у виборах.

Лідером виборчих перегонів як і раніше залишається Юлія Тимошенко від партії Батьківщина (13% голосів від усіх опитаних і 16% - від тих, хто збирається йти на дільниці). Відповідні рейтинги Порошенка і Зеленського у обох такі - 9% (11%).Від трійки лідерів відстали Юрій Бойко - 7% (9%), Анатолій Гриценко - 7% (8%) і Олег Ляшко - 6% (7%).

Розподіл симпатій за віком виборців і географією:При моделюванні пар другого туру Порошенко, стверджують соціологи Рейтингу, програє всім опонентам, крім Бойка - з ним в парі у нього паритет.

Тимошенко перемагає у всіх парах, однак із Зеленським і Гриценком у неї при цьому розрив невеликий - 24% за неї проти 23% за Зеленського і 23% за неї проти 21% за Гриценка відповідно.

При цьому симпатизуючий Порошенку виборець, судячи з опитування, найбільш активний серед симпатиків кандидатів. 96% опитаних з тих, хто йому симпатизує, мають намір йти голосувати. У Бойка цей показник - 93%, Гриценка - 92%, Олександра Шевченка - 91%, Тимошенко і Ляшка - по 90%.
Опитування проводилося до того, як музикант Святослав Вакарчук прийняв рішення не балотуватися в президенти.Опитування групи Рейтинг на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) проводився серед 2400 громадян від 18 років і старше з 13 по 27 грудня 2018 року по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка - не вище 2%, охоплення респондентів - 62,7%.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...