Вибухи гриміли чотири години: Сили АТО на Донбасі підірвали склад терористів (відео)

Поблизу Новотроїцького Донецької області стало гаряче - напередодні ввечері російсько-терористичні війська 2 години поспіль обстрілювали опорні пункти сил АТО.

Українські військові кажуть, що працювала 152-мм САУ і показують покрите воронками від снарядів поле, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Працювали з двох позицій з БМП, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Бійці відзначають, що такого щільного обстрілу не було кілька місяців.

«Хто де залягав. Хто в яму, хто по ходу. Екіпаж десь за пагорбами лежав», - розповідають військові.

Аналізуючи, як противник вів вогонь, українські захисники заявили, що працювали професійні військові. «Падало прямо за нами, по наших позиціях. Пролетіло і впало відразу. Чути - земля піднімається, трава падає, косить все. Робота дуже якісна, злагоджена, все по команді», - каже боєць Дмитро.

Найчастіше ворог обстрілює позиції ввечері - бойовики провокують українських захисників, щоб розвідати ситуацію. «У них недавно була ротація. Намагаються з'ясувати, припустимо, наші позиції, звідки ми можемо вести вогонь», - пояснює військовий Олексій.

Але без відповіді нахабні провокації ворога українські військові не залишають - днями їм вдалося знищити склад терористів. «Почали стріляти туди, звідки по нам вівся вогонь. Коригувальник мене коригував, кулеметник прикривав. Потрапили на їхню позицію - зачепило їх склад», - каже військовий Олександр.

За словами військовослужбовця ЗСУ Максима, це було близько дванадцятої години ночі. «До четвертої ранку на складах вибухали боєкомплекту різні. Можливо, там і міни були, і патрони», - зазначає боєць.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...