Вибухи в Ічні: Експерт пояснив, чому НП може повторитися

Інциденти з детонацією боєприпасів повторюватимуться, якщо з приводу вибухів біля Ічні Чернігівської області, не буде чітких організаційних висновків з конкретними вироками.

У пожежі на складі боєприпасів в Ічні, як і в минулих подібних НП, є три головні версії, причому причетність Росії - не основна з них. Таку думку висловив експерт із питань національної безпеки Тарас Жовтенко, передають Патріоти України.

Усі три версії НП - диверсія спецслужб РФ, службова недбалість і спроба військових приховати зловживання і корупцію в ЗСУ мають однакове право на життя, на думку експерта.

"Версії є традиційними в сумній низці аналогічних інцидентів, які були в минулі роки. Вони з'являються і залишаються актуальними саме тому, що сьогодні ми не бачимо якихось конкретних чітких результатів у попередніх розслідуваннях", - говорить Жовтенко.

Із трьох версій експерт найменше довіряє тій, яка пов'язана з діями російських спецслужб. "Річ у тому, що з огляду на загальний стан нашої складської інфраструктури боєприпасів, яка є сьогодні і яка дозволяє відбуватися таким випадкам, російським спецслужбам не треба занадто витрачати ресурси і перенапружуватися, щоб здійснювати такі диверсії, ризикуючи підставити своїх офіцерів. Тому питання диверсії з російського боку я б залишив на останньому місці", - заявив військовий експерт.

На його думку, інші дві версії рівноцінні, вони можуть мати місце або окремо, або може бути певне поєднання обох.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...