"Видели руку, видели ногу - это то, что из пакетов выпало": Мережу шокувало жахливе медзвалище в Запоріжжі (відео)

У промзоні Запоріжжя було виявлене звалище медичних відходів. Використані інструменти, біоматеріали, ампули, бинти та зразки аналізів кілька місяців зберігалися на занедбаних складах.

Звалище виявили працівники підприємств, що знаходяться поруч, які відчували сильний неприємний запах навіть в мінусову температуру, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Бачили руку, бачили ногу - це те, що з пакетів випало. Тут бігають собаки, кішки - видно, це все розірвали", - розповідає мешканка Запоріжжя Тетяна Крилова.

На місце були викликані правоохоронці. В результаті розслідування з'ясувалося, що територія належить фірмі, яка повинна вивозити відходи з медичних установ Дніпра і Запоріжжя. За інформацією СБУ, всього на складі зберігалося 4 тонни сміття, серед якого - півтори тонни біоматеріалів, які залишилися після операцій, в тому числі і з установ, що працюють зі збудниками туберкульозу. Також там були і використані медичні інструменти, обладнання, що містить ртуть і важкі метали.

За словами представників компанії, вони не могли вивезти відходи, тому що перед Новим роком на їх майно було накладено арешт. "Ми не мали права нічого вивозити. Ми не знали взагалі, в якому світі ми існуємо, тому що протягом двох місяців ми не підозрювані, ні обвинувачені, ні свідки - ми ніхто", - пояснив комерційний директор "Муніципальної екологічної команії" Володимир Андрєєв .

На даний момент суд скасував своє рішення, і відходи почали вивозити. Очистити склад обіцяють до кінця місяця, але екоактивісти вимагають від правоохоронців і влади пояснень, чому небезпечні відходи зберігалися в непристосованому приміщенні і чим це загрожує. "Для мене найголовніше, щоб в зоні відкритого доступу не лежали залишки пацієнтів, тому що завтра це все буде в грунті, в річках. Тварини, собаки розтягують це по найближчих околицях, тому до весни ми можемо в Запоріжжі чекати епідемії", - побоюється екологічний активіст Людмила Пріт.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...