Вигнанці всього світу єднаються: Стало відомо про таємні поставки Кремля режиму Кім Чен Ина

Як повідомляють джерела російські танкери в жовтні і листопаді кілька разів перевантажували нафтопродукти на північнокорейські судна у відкритому морі.

Російські танкери постачають Північну Корею нафтопродуктами. В останні кілька місяців були зафіксовані як мінімум три подібних випадки, повідомили в п'ятницю, 29 грудня, агентству Reuters на умовах анонімності два високопоставлених західноєвропейських джерела в сфері безпеки, передають Патріоти України.
Вони нагадали, що продаж нафти і нафтопродуктів з Росії в КНДР порушує санкції ООН, накладені на режим Кім Чен Ина. При цьому одне з джерел зауважило, що немає даних, які б підтверджували участь російської влади у цих діях.

Метод контрабанди змінився після того, як у вересні агентство Reuters повідомило про те, що не менше восьми північнокорейських танкерів зробили прямі поставки нафтопродуктів з російських далекосхідних портів в КНДР, хоча в документах були вказані інші кінцеві пункти призначення вантажу. У жовтні та листопаді «російські судна кілька разів перевантажували нафтопродукти на танкери з Північної Кореї у відкритому морі», повідомило одне з джерел. Більш точних даних він не надав, пославшись на секретність. Російські МЗС і митниця відмовилися коментувати ці повідомлення на запит Reuters, зроблений 27 грудня.

Супутникові дані, які агентство змогло отримати, підтверджують, що три названих європейськими джерелами російські танкери в жовтні і листопаді здійснювали незвичайні дії. Вийшовши з російських далекосхідних портів Славянка або Находка у відкрите море, вони відключали транспондер - прилад, що дозволяє визначати їх точне місцезнаходження.

Одним з них є танкер «Витязь», який, за даними джерел, протягом жовтня перевантажував нафтопродукти на північнокорейське судно Sam Ma 2 у відкритому морі. Зокрема, 15 жовтня поточного року «Витязь» вийшов з порту Славянка і на кілька днів відключив транспондер. За документами, він повинен був забезпечити паливом риболовецькі судна в Японському морі. Російський власник танкера, зареєстрована у Владивостоці компанія «Аліса», на запит Reuters спростував наявність будь-яких контактів з північнокорейськими судами, проте в компанії не змогли підтвердити, що «Витязь» постачав паливом риболовецькі шхуни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...