"Вигнав з автобуса онкохворого ветерана АТО": Черговий конфлікт через пільги на проїзд(фото)

У Тернопільській області водій автобуса відмовився везти безкоштовно ветерана АТО, який повертався додому після курсу хіміотерапії.

Про це розповів голова обласної спілки «Об'єднання учасників АТО Тернопільщини» Роман Нагорний, передають Патріоти України.

«Цей випадок стався 22 липня на автостанції міста Ланівці. 51-річний ветеран АТО Віктор Слободюк їхав з лікарні додому. Зайшов в автобус, показав своє посвідчення і вже зібрався було зайняти місце в салоні, як почув від водія: «Ей, а чого я повинен везти тебе безкоштовно? Плати або виходь». Віктор змушений був вийти з автобуса. Справа в тому, що у нього рак горла. Лікування дуже дороге, і в родині кожна копійка на рахунку.

Свідками цього інциденту стали інші пасажири, але жоден з них не заступився за бійця. Ветерану АТО довелося чекати наступного рейсу кілька годин. Його родичі хвилювалися. Адже він вже давно повинен був повернутися додому. Дзвонили йому, але телефон був поза зоною. Виявляється, ветеран засмутився і не помітив, як на мобільному відключився дзвінок.

Віктор Слободюк служив, що називається, в самому пеклі, на передовій дев'ять місяців. Коли повернувся додому, помітив, що у нього починає сильно боліти горло. Лікарі обстежили бійця, і з'ясувалося, що у нього рак третього ступеня.

Нам нерідко ставлять запитання ветерани: що робити в таких випадках? Є закон, згідно з яким учасники АТО і їх родичі мають право на безкоштовний проїзд. Але цей закон часто не виконується перевізником. Я запропонував би такий варіант. Ветеран-пільговик, якщо зайшов в автобус або маршрутку, не повинен виходити через незаконного вимогу водія. Якщо перевізник застосує силу і все ж вижене бійця, слід викликати поліцію, щоб зафіксували правопорушення.

Це якщо говорити про законні способі. Є й інші варіанти, але не хочеться, щоб наших хлопців потім притягували до відповідальності. Ось був недавно такий випадок на Волині: дружину ветерана АТО разом з дитиною водій висадив з маршрутки посеред дороги. Та зателефонувала колегам чоловіка, повідомивши номер мікроавтобуса. Коли той приїхав до Луцька, хлопці, дочекавшись, коли вийдуть пасажири, просто взяли маршрутку і поклали її на бік. Дісталося і водію", - розповів Роман Нагорний.
Джерело: Факти
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...