Вихідні на Новий рік: Як відпочиватимуть українці на свята

Новорічні свята 2018 в Україні триватимуть 6 днів.

Скільки триватимуть вихідні на Новий рік 2018 і православне Різдво Христове а також про те, які січневі дні будуть неробочими для українців - йдеться в матеріалі Styler, передають Патріоти України.

Новорічні вихідні 2018 Україна: коли будемо відпочивати

Свята в наступаючому новому році подарують нам кілька потрійних вихідних. Неробочі дні українців очікують традиційно в Новий рік і Різдво Христове.

У січні 2018 року офіційними святковими днями є 1 січня і 7 січня, згідно зі ст. 73 КЗпП України. Таким чином, перші вихідні на Новий рік 2018 триватимуть з суботи 30 грудня по понеділок 1 січня.

Різдво 2018 потрапляє на неділю, тому для українців з'явиться додатковий день відпочинку на початку тижня (перенесення вихідного на наступний день після святкового, для створення сприятливих умов святкування та раціонального використання робочого часу, частина 3 ст. 67 КЗпП України). Вихідні на православне Різдво триватимуть з 6-го по 8-е січня включно.

Виробничий календар робочого часу з урахуванням вихідних на Новий рік 2018

Відповідно до положень КЗпП та рекомендацій Міністерства соціальної політики України, виробничий календар на січень 2018 року для працюючих за графіком 40 годин на тиждень буде виглядати наступним чином:

Загальна кількість календарних днів: 31

Кількість офіційних святкових днів: 2 (Новий рік і православне Різдво)

Кількість вихідних: 10

Кількість робочих днів: 21

Скорочений робочий день: немає.

Новорічні канікули завершаться 9 січня, але в першому місяці нового року є ще кілька яскравих і чарівних зимових свят: Новий рік за старим стилем (14 січня) і Хрещення (19 січня). Незважаючи на те, що Старий Новий рік не є офіційним вихідним, його можна буде відзначити з келихом шампанського опівночі з 13-го на 14-е січня, тому що ці дні потрапляють на суботу та неділю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...