Вихідні в зоні АТО: Загострення на трасі Бахмутка і куди збирається бити ворог, - експерт

У зоні проведення АТО протягом вихідних було відносно тихо і, що найголовніше, обійшлося без втрат.

Depo.Війна продовжує відстежувати ситуацію навколо війни на Донбасі, передають Патріоти України.

"Сьогодні ми традиційно проаналізуємо ситуацію з бойовими діями по всій лінії фронту за вихідні.

Як ми вже писали, режим "тєрпіл" з боку ЗСУ сходить нанівець – на кожен обстріл з боку незаконних бандформувань наші бійці відкривали щільний вогонь у відповідь, жорстко примушуючи терористів дотримуватись режиму тиші. Отож, традиційно – з півночі на південь:

Траса "Бахмутка"

Нагадаємо, що траса "Бахмутка" – це неофіційна місцева назва траси Т 1303 Лисичанськ – Луганськ. Вона є найбільшою транспортною артерією частини Луганської області, обмеженої річками Сіверський Донець та Луганка. Ця ділянка має протяжність з заходу на схід більше сотні кілометрів і містить десятки населених пунктів та блок-постів.

Тут у п'ятницю, 4 серпня, найгарячіше було в районі Новоолександрівки, де наприкінці доби бойовики 5 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО з різних видів зброї. Крім того, терористи застосовували міномети калібру 82-мм неподалік Донця.

В суботу близько 19:00 бойовики випустили щонайменше 12 мін калібру 82-мм по нашому опорному пункту у Кримському. Внаслідок цього обстрілу двоє бійців отримали поранення.

В неділю, знову грубо порушуючи мирні домовленості, близько 16:00 бойовики випустили 3 міни калібру 120-мм по українських захисниках у районі Кримського.

Світлодарська дуга – Горлівка

В п'ятницю ночі під ворожим вогнем опинились позиції української армії у селищах Зайцеве та Луганське.

В суботу на цій ділянці фронту близько 22:00, внаслідок обстрілу нашого опорного пункту у селищі Луганське, один український військовий отримав поранення.

Авдіївка

У п'ятницю Авдіївська промзона залишалась одним з основних епіцентрів протистояння. Там майже всю ніч з різних напрямків ворог вів вогонь по українських укріпленнях з мінометів, гранатометів і стрілецького озброєння. Наші бійці теж жорстко відповідали бойовикам. А вночі під ворожим вогнем опинились позиції української армії в Кам'янці.

В суботу ввечері і вночі бойовики 4 рази відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів по наших позиціях на підступах до Авдіївки. З цієї ж зброї бандити тричі били по шахті Бутівка..

В ніч на неділю, після опівночі, на підступах до Авдіївки бойовики тричі з різних напрямків вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів по наших позиціях.

Донецьк

У п'ятницю близько 6 ранку, внаслідок обстрілу нашого опорного пункту з гранатометів, один український військовий отримав поранення. Крім того, опівдні, ворог застосував міномети калібру 120-мм по наших укріпленнях на підступах до селища Піски. А близько 23:00 на підступах до Невельського наслідок обстрілу отримав поранення ще один український військовий.

В суботу наприкінці доби під обстріли незаконних збройних формувань потрапили сили АТО в Опитному та Пісках.

В неділю близько 2 ночі ворог застосовував озброєння БМП неподалік Пісків.

Приазов'я

В п'ятницю під гранатометний вогонь противника потрапили наші позиції у Лебединському і Широкиному. А близько 23:00 в результаті ворожого обстрілу отримав осколкове поранення ще один український боєць. Крім цього під обстріл ворога двічі потрапили підрозділи сил АТО у Чермалику.

В суботу ворог зі стрілецької зброї невдало намагався спровокувати українських захисників неподалік Широкиного та Водяного. І це чи не єдиний випадок за вихідні, коли у відповідь не було відкрито вогонь.

Що стосується втрат, то за вихідні внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції жоден військовий ЗСУ не загинув, але шестеро отримали поранення.

А на завершення традиційно нагадаємо, що від 24 червня у зоні АТО діє так зване "хлібне перемир'я" – "режим тиші", який мав би тривати на весь час збирання врожаю, тобто, до кінця літа. Наскільки проросійські терористи його дотримуються – можете робити висновки самі."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...