"Викрадач дітей": ЗМІ розкрили ім'я тіньового касира Путіна (фото)

Частина тіньового капіталу глави РФ Володимира Путіна знаходиться в руках його наукового керівника і довіреної особи, ректора Санкт-Петербурзького Гірничого університету, співвласника компанії "Фосагро" Володимира Литвиненка.

Володимир Литвиненко і Володимир Путін

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповіла його дочка Ольга Литвиненко, яка зараз є громадянкою Польщі, передають Патріоти України.

"Мій батько є одним з тіньових касирів, як Ролдугіна (фігурант міжнародного офшорного скандалу, віолончеліст Сергій Ролдугін - ред.), тримає капітал Путіна. Це ілюструє справа ЮКОСа, коли один з найбільш значимих активів, підприємство "Апатит", просто забрали у законних акціонерів", - розповіла вона.

Ольга Литвиненко

За словами Литвиненко, на власників підприємства вийшов чоловік, який позиціонував себе другом і наближеним до Путіна, і людям було пояснено, що якщо ви зараз не продасте підприємство за дуже низькою ціною, то воно просто повторить долю ЮКОСа, буде зруйновано. "Зруйнувати містоутворююче підприємство - це абсолютний обвал в економіці регіону, люди втрачають робочі місця. Тому акціонери продали за заниженою вартістю. Зараз цей актив знаходиться у "ФосАгро", мій батько є другим за величиною акціонером "ФосАгро", у нього майже 20% після Андрія Гур'єва. Це один із прикладів корупційних схем, де ховаються капітали Путіна", - пояснила жінка.

За її словами, то що "викрадач дітей є довіреною особою на псевдовиборах президента Росії" - чергова ілюстрація безправ'я в Росії. "Для європейської нормальної країни це просто нонсенс".

Литвиненко також розповіла, що виступаючи в Сеймі Литви, запропонувала доповнити своїм батьком список 49 громадян РФ, яким заборонений в'їзд в країну на підставі "закону Магнітського". "У своїй доповіді в парламенті Литви я говорила про міжнародний договір про взаємну правову допомогу між європейськими країнами і Росією. Йдеться про кейси про екстрадицію, запити в прокуратуру. Світ вже починає розуміти, що Росія, використовуючи інститути міжнародного права, використовує такі речі для переслідування інакомислячих, політичних опонентів, опозиції і просто щоб забрати у когось приватний бізнес", - додала вона.

Як відомо, в 2010 році Ольга Литвиненко була позбавлена батьком своєї дочки і змушена ховатися за кордоном. У Росії вона офіційно вважається викраденою: за версією Слідчого комітету, її місцезнаходження визначити не вдається.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...