Викрадав і продавав персональні дані: На Тернопільщині викрито 16-річного хакера

На жорсткому диску комп’ютера хлопця виявлено понад тисячу акаунтів як громадян України, так і іноземних користувачів мережі.

Про це пише Департамент кіберполіції Нацполіції України у Facebook, передають Патріоти України.

"Після переходу за посиланням вірус завантажувався на комп’ютер та шукав необхідну зловмиснику інформацію: паролі до акаунтів соціальних мереж, доступ до конфіденційної інформації про електроні платіжні системи, паролі від електронних поштових скриньок, а також ключі від електронних гаманців різних криптовалют тощо. Отриману інформацію хлопець продавав на тематичних форумах", – йдеться у повідомленні.

На жорсткому диску комп’ютера хлопця виявлено понад тисячу акаунтів як громадян України, так і іноземних користувачів мережі. Кіберполіція виявила сайт "kamyn9ka.com" з адміністративною панеллю шкідливого програмного забезпечення Azorult.

"Це програмне забезпечення відноситься до типу Stealer та призначене для крадіжки персональних даних. Також, в архівах сайту було виявлено близько 400 файлів з даними заражених комп’ютерів з різних куточків світу", – зазначають у Кіберполіції.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...