Викрито черговий фейк росЗМІ: Тепер про українців і сало

Днями російські та українські ЗМІ повідомляли, що українці начебто отруїлись гігантським шматком сала вагою у 200 кілограмів, виготовленим заради національного рекорду.

РосЗМІ поширили фейк про отруєння українців гігантським шматком сала / Скріншот

Однак такі повідомлення спростував організатор фестивалю, під час якого викладали рекордний "бутерброд". Також ці повідомлення назвали брехнею і в центральній районній лікарні міста, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Так, наприклад, російський канал РЕН-ТВ повідомив, що спроба встановити рекорд 200-кілограмовим гербом-бутербродом із салом начебто провалилася в Україні. Жителі міста Олешки (Херсонська область), які спробували частування, стали масово звертатися до лікарень з ознаками отруєння. "За інформацією місцевих ЗМІ, тризуб із сала готувався до фестивалю, проте продукти були куплені ще за тиждень до заходу. Сало за цей час, ймовірно, протухло. Зазначається, що в день фестивалю гігантський бутерброд лежав під сонцем кілька годин, після чого його запропонували спробувати містянам", – йдеться на сайті каналу РЕН-ТВ.

Новину про отруєння салом також поширили РИА-ФАН, "Комсомольская правда", "Русская весна", та інші.

Місцеве ЗМІ "Южные вести" опублікувало спростування такого повідомлення. Журналісти звернулися щодо коментаря до головного лікаря Цюрупинської центральної районної лікарні Олега Попенка. "Про це я дізнався із соцмереж. Подивився всі наші журнали приймального покою, амбулаторні звернення і тих, хто прибув на стаціонарне лікування з діагнозом "харчове отруєння" або скаргами на це – таких пацієнтів до нас не надходило", – зазначив головний лікар.

Повідомлення про масове отруєння також прокоментувала організатор фестивалю "Олешья Green Day" Олена Кравченко-Скалозуб. "Інформація, яку останнім часом поширили у мережі інтернет, є абсолютним фейком", – зазначила вона.

Як повідомляли ЗМІ, у місті Олешки напередодні Трійці, 3 червня, з нагоди традиційного свята сім'ї, спорту, природи і смачної їжі вирішили почастувати містян та виготовили бутерброд із сала вагою понад два центнери. Величезний смаколик зібрали із маленьких бутербродів. Після того, як смачний рекорд зафіксували, бутерброд-тризуб швидко розібрали та пригостили гостей заходу. Рекорд внесуть до Національного реєстру рекордів України в 2018 році.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...