Викриття століття: Чому Фідель Кастро співпрацював з СРСР, - експерт (відео)

На початку грудня 1956 року загін Фіделя Кастро десантувався на пляжі Орієнте. Бойовиків, які прийшли виганяти президента Куби Фульхенсіо Батісту – зустріли залпом урядові війська.

З великими втратами герільйерос прорвали оточення і сховалися в горах Сєра Маестра. Із майже сотні вижило тільки 20. З них і почалася Кубинська Революція, - йдеться в сьжеті 24 каналу, передають Патріоти України.

Шансів протистояти урядовим військам у жменьки погано озброєних втомлених чоловіків не було. Тому доленосним для повстанців було знайомство у 1958-му з американськими журналістами, які перетворили "банду Кастро" на загін відважних революціонерів. Медіапідтримка була соломиною, яка врятувала Кастро. Самопіар допоміг йому втілити мрію – отримати повноту влади на Кубі.

1 січня 1959-го повстанці захопили Гавану. Де не де ще тривали останні вуличні бої. Фідель на бойовому пікапі з тріумфом в’їжджав у місто. Його заклики звільнити Кубу з-під ярма американців вилилися у погроми і полювання за прихильниками поваленого режиму Батісти.

Першими наслідки революції відчули на собі розважальні заклади. Люди вривалися у казино і нічні клуби – виносили звідти всі цінні речі, а те що не могло пригодитися вдома, спалювали просто на вулицях. Згодом "революційний месія" відібрав у американців увесь бізнес на Кубі, а потім дозволив на Острові Свободи розташувати радянські військові бази.

Це була пряма загроза і Штати відреагували рішуче. З одного боку ввели економічні санкції. З іншого спец-служби почали розробку плану ліквідації Ель-Команданте.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...