Вимагали відставки Путіна: У Кемерово розігнали мітингуючий натовп

У російському Кемерово на площі біля будівель міської та обласної адміністрації, де відбувся антивладний стихійний мітинг, 28 березня вже нічого не відбувалося.

Площу оточив ОМОН, і людей на неї просто не пускали, - передають Патріоти України з посиланням на DW. Багато жителів міста, з якими говорив на вулицях журналіст, відмовлялися відкрито висловлювати своє ставлення до дій влади.

Нагадаємо, 27 березня до будівлі адміністрації Кемеровської області прийшли люди, вимагаючи розповісти правду про пожежу в торговому центрі і відставки Путіна. Того ж дня у Москві на Пушкінській площі відбулася несанкціонована акція пам'яті жертв страшної пожежі в Кемерові, де теж вимагали відставки Путіна. 28 березня у Кемерово поховали перших жертв жахливої пожежі, проте ніхто з представників влади на похорон не з'явився.

Довідка: 25 березня у російському місті Кемерово загорівся торговий центр "Зимова вишня". Попередня причина трагедії - запальничка, яку хтось з дітей приніс у батутну кімнату. За офіційними даними, в результаті пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в Кемерові загинули 64 людини, серед яких 41 – неповнолітній. Також, за неофіційною інформацією, у містян вилучають телефони, батьків жертв примушують мовчати. 27 березня віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов став на коліна і попросив вибачення в учасників мітингу під будівлею адміністрації Кемеровської області. Висуваються дві основні версії трагедії - несправність системи протипожежної безпеки та самопідпал за допомогою відкритого вогню, на якій наполягають притягнені до кримінальної відповідальності власники ТЦ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...