Винахідливі контрабандисти: Стало відомо, на що йдуть українці заради наживи (фото)

Державна фіскальна служба (ДФС) оприлюднила найоригінальніші схованки для провезення контрабанди через державний кордон.

Про це повідомляє прес-центр ДФС, передають Патріоти України.

Відзначається, що на початку поточного року співробітники Харківської митниці ДФС виявили десятки пакетів з каннабісом в голові ляльки, яка пересилалася в міжнародному експрес-відправленні. Наркотики були виявлені службовим собакою прикордонників.

Ще однією популярною схованкою є штучні порожнечі в деревині. У них часто ховають тютюнові вироби. Так, в січні 2018 року в зоні митного поста "Ужгород" Закарпатської митниці ДФС було виявлено 95 тис. пачок сигарет без акцизних марок.

При цьому контрабандний бурштин найчастіше ховають в технічних порожнинах в автотранспорті: в даху і в панелі приладів. У минулому році на кордоні правоохоронці також виявили спробу провезти в запасному колесі автомобіля десятки пістолетів в розібраному вигляді.

"Улюблена ж схованка у автомобільних контрабандистів - паливний бак. У лютому цього року на Волинській митниці ДФС в паливному баку легковика було виявлено 1,1 кг кокаїну. Наркотики були розфасовані в чотири поліпропіленові пляшки ємністю 0,5 л. Приблизна вартість такого "товару" - $ 150 тис", - наводить прес-служба ДФС слова в.о. керівника відомства Мирослава Продана.

Відзначається, що дошки і бензобаки - улюблені тайники контрабандистів на західному кордоні, тоді як одеська митниця найчастіше ловить зловмисників при спробі перевезти контрабанду всередині інших товарів. Так, в минулому році в партії взуття з Лівану було знайдено понад 170 кг амфетаміну.

При цьому наркотики зловмисники нерідко перевозять в собі, ковтаючи капсули з контрабандою. Нерідко такі спроби провезення закінчуються летальним результатом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...