Винесли перший вирок адміністратору "груп смерті"

Суд визнав винним Філіпа Будейкіна в тому, що він причетний до двох епізодів, коли він "схиляв дівчаток-підлітків до суїцидальних думок".

Філіп Будейкін (фото - spb.kp.ru)

У Росії ймовірного адміністратора "груп смерті" Філіпа Будейкіна, відомого як Філіп Лис, засудили до трьох років і чотирьох місяців в колонії-поселенні. Про це повідомляє російська служба BBC, передають Патріоти України.
Вирок виніс Тобольський районний суд Тюменської області.
За словами помічника судді Ельвіри Якубової, доведена вина і причетність Будейкіна до двох епізодів, в яких він "схиляв дівчаток-підлітків до суїцидальних думок".
За версією слідства, в квітні-травні 2016 року Будейкін в соціальній мережі ВКонтакте поширював серед неповнолітніх пропаганду суїциду і схиляв їх до його скоєння.

Кримінальну справу щодо Філіпа Лиса було порушено 20 травня 2016 року - через п'ять днів після виходу розслідування "Нової газети" про "групи смерті" в соцмережі. У листопаді 2016 його заарештували.

У лютому в Україні набуло широкого резонансу виявлення кіберполіції груп в соціальних мережах, в яких дітей схиляють до самогубства. За цей час поліцією було попереджено кілька самогубств підлітків.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...