Вишиванковий ланцюг на Потьомкінських сходах: Одеса святкує День Незалежності України

Акція відбувалася в рамках Вишиванкового фестивалю.

Як відзначили його організатори, чисельність «ланок ланцюга» становила 2464 людини, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Реєстрація учасників почалася о 13.00, однак для побудови ланцюга і обліку всіх бажаючих взяти участь у заході знадобилося кілька годин. Планувалося, що акція завершиться до 15.00, але час проведення продовжили, щоб всі люди у вишиванках, які захотіли приєднатися до ланцюга, могли це зробити.

Акція відбувалася в рамках Вишиванкового фестивалю. Як відзначили його організатори, чисельність «ланок ланцюга» становила 2464 людини. Тримаючись за руки, учасники акції вишикувалися від пам'ятника Дюку де Рішельє, на якого надягли гігантську розшиту орнаментом сорочку, через всі Потьомкінські сходи на Морський вокзал Одеського порту.

Організатори відзначили, що Дюк є номером один у ланцюгу. В акції взяли участь люди різного віку, багато людей тримали на руках малолітніх дітей, на яких також були вишиванки. Серед учасників, в основному, місцеві жителі. Були відомі в місті активісти, політики, волонтери.

Під час створення ланцюга люди скандували: «Слава Україні!», звучав Державний гімн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...