Витерли ноги об Київ: Кличко розповів в чому не праві рейтенгарі від The Economist

Київ потрапив у останню десятку рейтингу комфортних для життя міст тому, що експерти The Economist спроектували ситуацію на сході країни на столицю.

Віталій Кличко

Таку думку висловив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу політика.

За його словами, в порівнянні з 2016 роком Київ залишився на колишньому місці в рейтингу - 131-м, а в порівнянні з 2015 роком піднявся (зі 132-го місця).

«Рейтинг комфортності міст The Economist складається з п'яти категорій - стабільність, охорона здоров'я, культура і екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, з яких визначається середнє в категорії, а потім - сумарний рейтинг міста », - нагадав мер.

Він підкреслив, що «важливість кожної категорії для життя людини - різна, що і враховують аналітики журналу».

«Так стабільність в місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни в столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут у нас низька оцінка - 35 балів », - вважає Кличко.
Він розповів, що в Києві все в порядку з економікою, адже столиця - єдине місто в країні, який показує позитивну динаміку розвитку. Крім того, по категорії освіти в Київ набрав 75 балів зі 100, але, на думку експертів, ця категорія важлива тільки на 10%.

Тому Кличко заявив, що, при всій повазі до видання, «критерії дослідження, яке відображає мирний час, не зовсім підходять для переломного етапу, на якому знаходиться сьогодні Україна».

«За рейтингом вартості життя Київ входить в 10-ку найбільш привабливих міст світу, тому запрошуємо експертів The Economist в гості і ми доведемо їм, що Київ - одне з найкращих міст в світі», - підкреслив Кличко.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...