Витік аміаку в Сумах: З'явилися нові подробиці і фото з місця аварії

У результаті розгерметизації запірної арматури в автомобільній цистерні і витоку аміаку в Сумах в середу, 18 жовтня, ніхто не постраждав, загрози для життя і здоров'я людей немає.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України в Сумській області, передають Патріоти України.

"18 жовтня о 13:46 до Служби порятунку "101" надійшла інформація про розгерметизацію ємності з аміаком по вул. Скрябіна в м. Суми. За попередньою інформацією, надзвичайна подія трапилася на території одного з підприємств. Під час зливу-наливу аміаку сталася розгерметизація запірної арматури в автомобільній цистерні ємністю 20 т. В автоцистерну було завантажено приблизно 4-5 т аміаку", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що на місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи, мобільна оперативна група ДСНС в області. Загалом задіяні 18 осіб особового складу та 5 одиниць техніки.

"Рятувальники створили водяну завісу, яка локалізувала пари аміаку і запобігла їх поширенню. Працівниками Національної поліції оточена прилегла територія. На місці чергує бригада екстреної медичної допомоги", - додали у відомстві.

Як зазначає місцеве видання 0542.ua, правоохоронці перекрили дорогу в радіусі 2 км.

Так, в районі нічного клубу "Більбоу" на вул. Ковпака утворилася пробка. Патрульні пропускають тільки тих, хто їде на роботу в цей район.

При цьому уточнюється, що інформація про розлив аміаку на "Центроліті" і "Кусум Фарм", поширена рядом місцевих ЗМІ, не підтвердилася. Аварія сталася на приватному підприємстві, розташованому поруч.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...