Виважена українізація: "За 10-15 років Україна перетравить навіть Курську область, або Чому не варто поспішати з поверненням окупованих територій", - Портников

Виборці, які проживають на окупованому Донбасі та в анексованому Криму, у разі швидкого повернення цих територій Україні приведуть до влади проросійські сили.

Віталій Портников

Таку думку висловив політичний оглядач Віталій Портников в інтерв'ю UkrLife.tv, передають Патріоти України.

"Найкращий спосіб добити Україну – це повернути їй Донбас. І краще – ще й Крим. Відновлення територіальної цілісності України – це гарантія її краху як сучасної європейської держави. Я маю на увазі, швидке. Нинішня українська держава – вона не оформлена. Якщо дати час на оформлення своєї державності, це має бути 10–15 років, щоб вона могла переварити ці території. За 10–15 років Україна перетравить навіть Курську область", – пояснив він.

Публіцист уточнив, що не є прибічником приєднання Кубані до України. "Це виборці Володимира Путіна. Це одна з найбільш консервативних частин Російської Федерації. Це люди, які навіть якщо голосують не за Путіна, у Краснодарському краї завжди особливий авторитет мали комуністичні сили, причому такі: радикально комуністичні, комуністичні антисемітські", – розповів Портников.

Він підкреслив, що Україні в нинішніх умовах буде дуже складно приєднати "політично божевільне" населення Кубані. "Ось умовно кажучи, у вівторок Росія розпадається. І кубанська держава та Курщина з Брянщиною, і ще Воронежчина входять до складу України. Путіна оберуть тут завтра президентом. А не Путіна – то [президента Білорусі Олександра] Лукашенка... Дуже багато людей, які у нас говорять про приєднання Кубані, – вони ніколи там не були. А я в Краснодар їздив не один і не два рази. Я уявляю собі населення Краснодарського краю. Це гірше, ніж Донбас, набагато", – підсумував журналіст.

Землі Кубані у XVIII столітті заселяли козаками з Подніпров'я і Подністров'я, яких ставили на охорону південних кордонів Російської імперії. За даними перепису населення СРСР 1926 року, українці становили 62,2% населення Кубані, росіяни – 33,8%.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...