Визначили навіть правовий статус: У Петербурзі подали заявку на референдум про відокремлення від РФ

Метою молодих активістів є - показати, що в сьогоднішній Росії референдуми в принципі неможливі, і що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою, на їхню думку, жодних законних підстав.

Санкт-Петербург

У міськвиборчкомі Петербурга зареєстровано заявку на референдум про відділення міста від Російської Федерації. Зробили це активісти молодіжного демократичного руху "Весна", передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У заявці два питання:

1) Ви за возз'єднання Петербурга з Європою на правах комуни Князівства Ліхтенштейн?

2) Ви за відновлення дії законодавства Петербурга 1992 року і за статус Петербурга як частини Російської Федерації?

Документ прийняли без заперечень, зареєстрували і привласнили йому порядковий номер. Згідно з процедурою, відповідь доведеться чекати протягом 30 днів. Потім, якщо в заявці не знайдуть недоліків, її передадуть на затвердження в Законодавчі збори, якщо і вони схвалить ідею референдуму, його організаторам доведеться ще зібрати 40 тисяч підписів.

Активісти "Весни", однак, не думають, що до цього дійде, їхня головна мета - показати, що в сьогоднішній Росії референдуми в принципі неможливі, тобто не працює стаття Конституції, що забезпечує право громадян висловлювати свою волю шляхом референдуму.

Як зазначив Микола Артеменко, активіст, що подавав заявку в Міськвиборчком, він робить це вже всьоме . Коли він зі своїми однодумцями намагався ініціювати референдуми з гострих міських проблем, наприклад, по Охта-Центру, він завжди отримував відмову.

Інша мета активістів - показати, що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою, на їхню думку, жодних законних підстав. Вони переконані, що російська влада при прийнятті рішень оперує подвійними стандартами. Питання, сформульовані в заявці, повинні, на думку їхніх авторів, не сприяти відділенню Петербурга від Росії, а показати абсурдність ситуації в країні.

"Весна" - організація, створена нещодавно на основі руху "Весна", колишнього молодіжного "Яблука " і колишньої молодіжної "Солідарності".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...