Вже найближчої неділі Україна перейде на "зимовий" час

«Літній» і «зимовий» порядок обчислення часу вперше був введений у Великобританії в 1908 році.

У неділю, 28 жовтня, Україна перейде на «зимовий» час, тому о четвертій ранку стрілки годинника слід перевести на одну годину назад, передають Патріоти України.

Переведення годинника регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України». «Ввести на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», - йде мова в документі.

«Літній» і «зимовий» порядок обчислення часу вперше був введений у Великобританії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. В даний час понад 110 країн світу переходять на «літній» і «зимовий» час.

Єврокомісія пропонує припинити практику переходу на «літній» і «зимовий» час в країнах-членах ЄС, починаючи з 2019 року. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на «зимовий» час в Україні, але під тиском громадськості прийнята постанова була скасована.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...