Who are you, Mr. Tarasov?: Помер перший легальний мільйонер СРСР

У Росії на 67 році пішов з життя перший легальний мільйонер СРСР Артем Тарасов.

Артем Тарасов

Як пише "Російська газета", помер бізнесмен у себе вдома в Москві від пневмонії, яку намагався лікуватися самостійно, передають Патріоти України.

"Комерсант" називає Тарасова "легендою кооперативного руху часів пізнього СРСР".

Наприкінці 80-х років він став не просто першим легальним радянським мільйонером, а й людиною, яка показала, що багатим можна бути відкрито.

Видання зазначає, що Тарасов став відомий всьому СРСР за один день.

"Новина про те, що можна бути мільйонером, та ще й комуністом, приголомшила. У 1989 році три мільйони рублів у вигляді зарплати вразили уяву кожного радянського громадянина. І справа була не в сумі. До цифр із шістьма нулями радянські люди на той час уже звикли, завдяки гучній "бавовняній справі", під час якої розкрилися багатомільйонні підпільні стану "розкрадачів соціалістичної власності", - йдеться в статті.

Власне, факт того, що Тарасов - мільйонер став відомий після того,як він сплатив внесок у КПРС - єдину на той час партію в СРСР.

"Після цього не залишилося жодної всесоюзної газети, яка не взяла б у нього інтерв'ю, жодного провідного телеканалу і радіо, що не поговорили б з ним в ефірі. А він охоче розповідав, як можна заробити мільйон. І це стало другим відкриттям для масової свідомості: великі гроші можна заробити, причому заробити самому, не чекаючи, поки хтось із начальників підніме тобі зарплату", - пише видання.

У статті йдеться про те, що підприємство Тарасова було зареєстровано під номером десять у всьому СРСР.

Саме Тарасов разом з іншими кооператорами засновував першу ділову газету "Комерсант", пізніше двічі ставав депутатом - Верховного ради РРФСР у 1990 році і Держдуми в 1993 році.

Також наголошується, що мільйонер завжди тримався осібно від бізнес-спільноти.

"Невідомо, яким могло б стати російське підприємництво, якби 30 років тому воно пішло тим шляхом, символом якого на короткий термін став Артем Тарасов. Але воно точно було б набагато популярніше, ніж зараз: за останніми соціологічними опитуваннями серед нинішньої молоді тільки 2% готові займатися бізнесом", - резюмується в матеріалі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...