WikiLeaks приховав компромат на Кремль – ЗМІ

Влітку 2016 року, коли WikiLeaks публікував документи Демократичної партії США, імовірно зламані російськими хакерами, засновник сайту Джуліан Ассанж відмовився від великого обсягу даних, пов'язаних з російським урядом.

Про це пише Foreign policy, передають Патріоти України.

Відзначається, що WikiLeaks відмовився опублікувати не менше 68 гігабайт даних, що надійшли від джерела з МВС Росії.

Як пише видання, в 2014 році ВВС та інші інформагентства повідомляли про ці дані, в яких була інформація про російське військове і розвідувальне втручання в Україну. У свою чергу інформація, отримана Wikileaks в 2016 році, містила в два рази більше даних, але Ассанж відмовився її публікувати.

Зрештою цей обсяг даних був тихо опублікований в Інтернеті на інших ресурсах і залишився майже без уваги.

Видання нагадує, що відносини WikiLeaks з Росією починалися як змагальні. У жовтні 2010 року Ассанж і WikiLeaks анонсували масивний злив документів, які викривають дії Кремля.

У листопаді 2010 року WikiLeaks почав випускати документи зі свого досьє, наданого Челсі Меннінг, що містили дані дипломатів США по всьому світу, включаючи Росію.

WikiLeaks співпрацював з російською "Новою газетою", але з майже чверті мільйона файлів з посольства США в Москві було опубліковано лише кілька історій.

Тим часом позиція Ассанжа щодо Росії змінювалася. У 2012 році він провів своє шоу в новинний мережі RT, що фінансується Кремлем, і в тому ж році він продюсував епізоди для мережі, де він брав інтерв'ю у таких мислителів опозиції, як Ноам Хомський і так звані "шифропанки".

Питання про зв'язки Ассанжа з Росією стало актуальним у 2016 році, коли Daily Dot повідомила, що WikiLeaks не опублікував документи, в яких у 2012 році було виявлено угоду на суму 2 мільярди євро між сирійським режимом і державним російським банком.

В червні 2016 року Ассанж почав погрожувати оприлюдненням у мережі файлів на кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, що завдало б шкоди її кампанії.

Через місяць, 22 липня, WikiLeaks опублікував десятки тисяч електронних листів з Демократичного національного комітету - що передувало масовому викиду в жовтні електронних листів, які належали главі кампанії Клінтон Джону Подесті.

В кінці серпня 2016 року, коли викривальна кампанія WikiLeaks щодо Клінтон йшла повним ходом, Ассанж сказав, що у нього є інформація про Трампа, але вона "не гідна публікації".

"Проблема з кампанією Трампа, - заявив тоді Ассанж, - нам насправді важко оприлюднити суперечливіші матеріали, ніж те, що через день злітає з вуст Дональда Трампа".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...