"Их нравы": На РФ поліцейський, побивши інваліда, прикував його до автомобіля тросом і змусив за ним бігти

П'яному "копу" не сподобалась хода чоловіка...

У Татарстані порушено кримінальну справу стосовно інспектора ДПС і його знайомого, які викрали інваліда, побили його і змусили бігти за автомобілем, обмотавши тросом, повідомляється на сайті республіканського управління Слідчого комітету, передають Патріоти України.

За версією слідства, рано вранці 28 квітня в місті Буїнську в одному з розважальних закладів 27-річний інспектор ДПС і його 38-річний знайомий, будучи п'яними, стали приставати до 29-річного місцевого жителя. Увагу підозрюваних привернула його хода, яка здалася їм зухвалою.
Потерпілий пояснив, що недавно переніс операцію на хребті. Не задовольнившись такою відповіддю, підозрювані побили чоловіка, посадили його в автомобіль і відвезли за місто. Там вони продовжили бити інваліда і погрожувати йому вбивством, вимагаючи від нього 15 тисяч рублів за те, що той, захищаючись, кинув в одного з нападників пляшку.
Після цього, за даними СК, підозрювані закували потерпілого в наручники, обмотали навколо його тулуба буксирувальний трос і змусили бігти за автомобілем кілька десятків метрів. В результаті чоловік погодився віддати їм гроші, після чого його відвезли в місто.
Колишній поліцейський і його спільник в залежності від ролі кожного підозрюються за пунктом «а» частини 2 статті 126 КК (викрадення людини), пункту «а» частини 2 статті 163 КК (вимагання). Вони відмовилися давати свідчення. Суд відправив обох за клопотанням слідства у СІЗО.
Місцеве видання «Вечірня Казань» наводить подробиці події. За інформацією газети, другим підозрюваним став бізнесмен Раміль Хасанзянов. Він стояв разом з поліцейським Радиком Шакіровим біля нічного клубу «Пульс», коли повз них пройшов інвалід 3-ї групи. На думку підозрюваних, своєю ходою молодий чоловік вдавав із себе «блатного».
Потерпілий намагався пояснити, що це наслідок травми, але був побитий. Тікаючи, він кинув в переслідувачів підібрану з землі пляшку, після чого його заштовхали в автомобіль і відвезли в ліс. Там його били руками і ногами, занурювали у воду і прив'язали до бампера автомобіля, змусивши бігти за ним.
Коли потерпілий погодився віддати гроші, викрадачі повернулися в клуб, звідки інвалід зміг втекти. Після цього чоловік звернувся в поліцію і до лікарів. Потерпілому діагностували травми голови, струс мозку, сильні удари і садна по всьому тілу.
3 травня Шакірова звільнили з внутрішніх органів за проступок, який порочить честь і гідність співробітника МВС, повідомили в прес-службі республіканського управління. Його керівники отримали суворі дисциплінарні стягнення.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...